تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,891 |
بررسی اثر محلولپاشی عصاره جلبک دریایی بر صفات زراعی و فیزیولوژیک جو (Hordeumvulgare L.) در شرایط تنش شوری | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
دوره 15، شماره 2 - شماره پیاپی 33، مرداد 1397، صفحه 109-119 اصل مقاله (174.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آتنا سیدرضوی* 1؛ میثم اویسی2؛ پورنگ کسرایی3 | ||
1گروه اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین،تهران، ایران | ||
2- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین،تهران، ایران. | ||
3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین،تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی عصاره جلبک دریایی بر صفات زراعی و فیزیولوژیک جو تحت تنش شوری، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشکدهکشاورزیدانشگاهآزاداسلامیواحدورامین-پیشوا در سال 96-1395 اجرا گردید. تیمارها شامل تنش شوری در سه سطح صفر (شاهد)، 75 و 150 میلیمولار و محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در چهار سطح صفر (شاهد)، 5/0، یک و دو در هزار بود. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش وزن هزار دانه، عملکرد تک بوته، محتوای نسبی آب برگ و افزایش درصد پروتئین دانه، کاتالاز و پرولین شد. محلولپاشی عصاره جلبک دریایی توانست موجب افزایش وزن هزار دانه، عملکرد تک بوته، محتوای نسبی آب برگ و پرولین گردد. در شرایط مطلوب حداکثر عملکرد تکبوته به مقدار 71/9 گرم در تیمار یک در هزار عصاره جلبک دریایی مشاهده شد، همچنین در شرایط شوری 75 میلیمولار بیشترین عملکرد تک بوته مربوط به تیمارهای یک و دو در هزار عصاره جلبک دریایی (بهترتیب 49/8 و 9/8 گرم) بود. در تیمار شوری 150 میلیمولار نیز بین سطوح 5/0، یک و دو در هزار عصاره جلبک دریایی تفاوت معنیداری از نظر آماری مشاهده نگردید. نتایج کلی این آزمایش نشان داد که محلولپاشی عصاره جلبک دریایی با بهبود ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه جو، باعث بهـــبود تحمل گیاه به شوری و کاهش اثر منفی تنش شوری و عملکرد دانه جو میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ پروتئین؛ پرولین؛ جو؛ دالجین؛ کاتالاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 265 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 180 |