تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,345 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,960 |
مروری بر سنجش مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به کمک اسپکترسکوپی مادون قرمز و کمومتریکس | ||
شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی | ||
دوره 9، شماره 32، اسفند 1398، صفحه 42-24 اصل مقاله (547.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
روح الله کرمی اسبو* 1؛ محمد حسین شجاعی2؛ حسن یزدانپناه3 | ||
1موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی | ||
2آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران | ||
3دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی | ||
چکیده | ||
مایکوتوکسین ها متابولیت ثانویه قارچی هستند که در اکثرمناطق جهان و در محصولات کشاورزی متنوعی شامل خشکبار و غلات رشد می نمایند و ثابت شده است که مسئول بسیاری از بیماریهای غیر واگیر در جوامع انسانی و دامی بوده اند. روش های زیادی ازجمله کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) ، روشهایی بر اساس کروماتوگرافی گازی (GC)، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) ، کروماتوگرافی مایع طیف سنجی جرمی(LC-MS) برای سنجش توکسین ها در زنجیره غذایی معرفی شده اند، این روش ها گرانقیمت و زمانبر هستند. علاوه بر این، نمونه اصلی تخریب گردیده و دیگر قابل استفاده نخواهند بود. بنابراین، همواره برای شناسایی مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به روش های جایگزین ارزان، سریع و غیر مخرب و قابل کاربرد در مزرعه نیاز است. طیف سنجی مادون قرمز سالهاست که بعنوان یک روش سریع و غیر مخرب در کنترل کیفی صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. پتانسیل تکنیک طیف سنجی مادون قرمز برای آنالیز فوزاریوتوکسین ها، آفلاتوکسین ها ، اکراتوکسین A، پاتولین و ... بررسی شده است. این مقاله با توجه به گزارشات مختلفی از آلودگی محصولات کشاورزی به مایکوتوکسین ها، به بررسی تحقیقات اخیر در مورد استفاده از طیف سنجی مادون قرمز و سنجش مایکوتوکسین ها در این محصولات می پردازد. | ||
کلیدواژهها | ||
مایکوتوکسین ها؛ اسپکترسکوپی مادون قرمز؛ کمومتریکس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 336 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 305 |