تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,371 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,980 |
تأثیر کاربرد آرتمیا ارومیانا بالغ غنی شده با اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره و اسید اسکوربیک بر زاد آوری ماهی سورم (Cichlasoma severum) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 2، شماره 4 - شماره پیاپی 8، اسفند 1387، صفحه 17-25 اصل مقاله (271.94 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده این تحقیق با هدف تاثیر آرتمیا ارومیانای غنی شده بر فاکتورهای همآوری، درصد لقاح، درصد تفریخ، درصد بازماندگی لارو و فاصله بین تخمریزیهای متوالی و مدت زمان کل برای انجام هشت تخمریزی، روی ماهی سورم (Cichlasoma severum) انجام شد. آزمایش با 5 گروه غذایی شامل: غذای کنسانتره با 40 درصد پروتئین خام (گروه شاهد)، غذای کنسانتره + آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع، آرتمیای بالغ زنده غنی شده با اسید چرب غیر اشباع و نیمگرم اسید اسکوربیک؛ و آرتمیای بالغ زنده غنی سازی شده با اسید چرب غیر اشباع یک گرم اسید اسکوربیک و هر تیمار با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش 18 جفت مولد ماهی سورم در مخازن شیشهای با حجم 50 لیتر و در هر مخزن یک جفت ماهی نر و ماده، در دمای 1±28 درجه سانتیگراد، pHبین 5/7 تا 3/8 و سختی کمتر از 170 میلیگرم در لیتر نگهداری شدند. غذادهی چهار بار در روز انجام شد که از ساعت هفت صبح شروع و در ساعت 23 پایان مییافت. بیشترین میزان همآوری با میانگین 712 تخم، درصد لقاح به میزان 99 درصد، درصد تفریخ 98 درصد و بازماندگی لارو به میزان 98 درصد در تیمار تغذیه شده با غذای آرتمیا زنده غنی شده با اسید چرب و یک گرم ویتامین C (تیمار 6) مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان داد. کمترین مدت زمان برای انجام هشت تخمریزی با 45 روز و کمترین فاصله بین تخمریزیهای متوالی با میانگین پنج روز نیز در تیمار 6 مشاهده شد که با تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد. در نتیجهگیری کلی میتوان بیان نمود که استفاده از غذای زنده نسبت به غذای کنسانتره سبب کاهش مدت زمان لازم برای انجام هشت تخمریزی میشود. به علاوه غنیسازی آرتمیا این زمان را بهصورت معنیداری مجدداً کاهش میدهد. کاهش مدت زمان لازم برای تخمریزیهای متوالی علاوه بر بهرهوری زمانی و اقتصادی برای کارگاههای تکثیر و پرورش باعث استفاده بهینه از عمر مفید هر جفت مولد نیز میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرتمیا؛ روغن ماهی؛ غنی سازی؛ ماهی سورم (Cichlasoma severum)؛ ویتامین C | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 14 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |