تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,269 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,903 |
تأثیرجایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچهماهی سفید (Rutilus frisii kutum) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 18، شهریور 1390، صفحه 33-41 اصل مقاله (300.08 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده این بررسی در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود در شهرستان آستانه اشرفیه انجام گرفت. در این مطالعه تأثیر 5 جیره آزمایشی ایزونیتروژنیک و ایزوانرژیک با منابع پروتئینی مختلف با 4 تکرار برای هر تیمار که مجموعاً 20 مخزن 110 لیتری را تشکیل میشد، در قالب یک طرح کاملاًتصادفی بهمدت 60 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. منابع اصلی تأمین کننده پروتئین، پودر ماهی (F) و آرد سویا (S) بوده و بهتدریج پودر ماهی از 100 درصد در جیره با 100 درصد آرد سویا جایگزین شد. جیره های آزمایشی شامل F100/S0، F70/S30، F50/S50، F30/S70 و F0/S100 بودند. غذادهی به میزان 3 درصد وزن بدن و برای تمام تیمارها یکسان بود. نتایج نشان داد که جیرههای S0/F100 و F70/S30 نتایج بهتری را در افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب بهرهبرداری پروتئین و ضریب تبدیل غذایی داشته و اختلاف آن با سایر جیرههای آزمایشی معنی دار بود (05/0p < /em><). میزان ماندگاری در تمامی تیمارهای آزمایشی 100 درصد بود. بهطورکلی جیرههای با 70 تا 100 درصد پودر ماهی برای حداکثر رشد در بچهماهی سفید مناسبتر بوده و با توجه به عدم وجود اختلاف معنیدار بین آنها، بهمنظور کاهش هزینه تولید غذا در بهینهسازی اقتصاد پرورش ماهی سفید، میتوان 30 درصد منبع تأمین پروتئین مورد نیاز در جیره غذایی این ماهی را به جای پودر ماهی به آرد سویا اختصاص داد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرد سویا؛ آرد ماهی؛ رشد؛ ماهی سفید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 46 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 59 |