| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,634,807 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,305,069 |
بررسی اثر غلظتهای و زمان مختلف محلول پاشی عصاره جلبک قهوهای ((Sargassum boveanum بر خصوصیات مرفولوژیکی و میزان غلظت عناصر ریزمغذی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). | ||
| پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
| دوره 15، شماره 4 - شماره پیاپی 36، آذر 1397، صفحه 279-295 اصل مقاله (773.92 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| هانیه هدایتی فرد* 1؛ فرناز رفیعی2؛ محمدرضا اردکانی3 | ||
| 1گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
| 2گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. | ||
| 3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران. | ||
| چکیده | ||
| این پژوهش بهمنظور بررسی اثر غلظتهای مختلف و زمان محلول پاشی عصاره جلبک Sargassum بر وزن اندام هوایی و ریشه و میزان جذب عناص ریزمغذی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، در شرایط گلخانه با استفاده از فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمارها عبارتند از: استفاده از غلظتهای مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمارهای شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و زمانهای مختلف محلول پاشی بهصورت پنج روز یکبار و 10 روز یکبار بود. نتایج نشان دادند که غلظتهای عصاره سارگاسوم مورد استفاده در این پژوهش بر ویژگیهای مورفولوژیک مانند ارتفاع ساقه، تعداد برگ، تعداد ساقچه، تعداد گره ، وزن تر و خشک اندام هوایی اثر مثبت نداشت. بهکارگیری غلظتهای مورد استفاده در این پروژه عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی بهدلیل کاهش میزان رشد مناسب تشخیص داده نشد و میتوان از غلظتهای20 درصد به بالا بهعنوان علفکش استفاده نمود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| نعناع فلفلی؛ جلبک قهوه ای؛ محلولپاشی؛ غلظت و صفات کمی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 165 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 224 |
||