تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,308 |
کاربرد روش انتقال واسنجی با بهره گیری از استانداردسازی چندمتغیره برای تشخیص و اندازه گیری پارابن ها در محیط های آبی با سوانگاری گازی -طیف سنجی جرمی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 8، دوره 14، شماره 3، مهر 1399، صفحه 64-72 اصل مقاله (532.06 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم وثوق* 1؛ مریم تربتی2؛ کوروش تبار حیدر1 | ||
1دانشیار شیمی تجزیه، پژوهشکده فناوری های پاک، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران | ||
2کارشناس ارشد شیمی تجزیه، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران | ||
چکیده | ||
پارابنها بهعنوان ماده نگهدارنده در دارو، غذا و فراوردههای مراقبت شخصی بهطور گستردهای بهکارگرفته میشوند. استخراج فاز جامد (SPE) از روشهای بسیار پرکاربرد در پایش پارابنها در نمونههای آبی است. با این حال SPE ، روشی پرهزینه و وقتگیر است. در این پژوهش، کاربرد روش استانداردسازی مستقیم تکهای (PDS) برای انتقال واسنجی مستقیم دادههای سوانگاری گازی-طیفسنجی جرمی (GC-MS) به واسنجی مبتنی بر SPE و اندازهگیری مشتقهای متیل، اتیل، پروپیل و بوتیل پارابندر محیطهای آبی بررسی شد. در این روش، تنها برپایه دو زیر مجموعهی دادههای واسنجی مستقیم و استخراجشده، مدلهای چندمتغیره برپایه گسترههای متفاوت از سوانگاشتها ساخته میشود و ماتریس تبدیلی بهدست میآید که در مرحله بعدی میتواند همه دادههای GC-MS نمونههای واسنجی مستقیم را اصلاح و بر روش SPEمنطبق کند. درستی مدلسازی با کمک روش تفکیک خطی سهتایی متناوب(ATLD) تایید شد و مقادیر بازیابی 81 تا 106 درصد و میانگین خطای پیشبینی نسبی 1/2 تا 4/6 درصد برای نمونههای اعتبارسازی بهدست آمد. در انتها، از نمونههای واسنجی مستقیم اصلاحشده برای تشخیص و پیشبینی آلایندهها (در مقادیر کم µg/l) در چندین نمونه آبی استفاده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پارابن؛ استخراج فاز جامد؛ سوانگاری گازی- طیفسنجی جرمی؛ انتقال واسنجی چندمتغیره؛ نمونههای آب | ||
مراجع | ||
[1] Davidson, P.M; Sofos, J.N.; Branen, A.L.; "Antimicrobials in Food", 3rd Edition, CRC Press, Taylor & Francis, USA , 2005.
[2] Fransway, A.F.; Am. J. Contact Dermat. 2, 145–174, 1991.
[3] Błedzka, D.; Gromadzińska, J.; Wasowicz, W.; Environ. Int. 67, 27–42, 2014.
[4] Boberg, J.; Taxvig, C.; Christiansen, S.; Hass, U.; Reprod. Toxicol. 30, 301–312, 2010.
[5] Bergfeld, W.F.; Belsito, D.V.; Marks, J.G.; Andersen, F.A.; J. Am. Acad. Dermatol. 52, 125–132, 2005.
[6] Villar-Navarro, M.; Moreno-Carballo, M.D.C.; Fernández-Torres, R.; Callejón-Mochón, M.; Bello-López, M.Á.; Anal. Bioanal. Chem. 408, 1615–1621, 2016.
[7] Dulio, V; Bavel, B; Lundén, E; Harmsen, J; Juliane Hollender; Schlabach, M; Slobodnik, J; Environ. Sci. Eur. 30, 1-13, 2018.
[8] Rashvand, M.; Vosough, M.; Anal. Methods. 8, 1898-1907, 2016.
[9] Lee, M.R.; Lin, C.Y.; Li, Z.G.; Tsai, T.F.; J. Chromatogr. A 1120, 244–251, 2006.
[10] Núñez, L.; Tadeo, J.L.; García-Valcárcel, A.I.; Turiel, E.; J. Chromatogr. A 1214, 178-182, 2008.
[11] Mashile, G.; Mpupa, A.; Nomngongo, P.; Molecules 23, 1450-1465, 2018.
[12] Marta-Sanchez, A.V.; Caldas, S.S.; Schneider, A.; Cardoso, S.M.; Prime, E.G.; Environ. Sci. Pollut. Res. 25, 14460–14470, 2018.
[13] Albero, B.; Sánchez-Brunete, C.; Miguel, E.; Pérez, R.A.; Tadeo, J.L.; J. Chromatogr. A 1248, 9–17, 2012.
[14] Jain, R.; Mudiam, M.K.R.; Chauhan, A.; Food Chem. 141, 436–443, 2013.
[15] Awad, T.S.; Moharram, H.A.; Shaltout, O.E.; Asker, D.; Youssef, M.M.; Food Res. Inter. 48, 410–427, 2012.
[16] Ferreira, A.M.; Möder, M.; Fernández Laespadam M.; Anal. Bioanal. Chem. 399, 945-953, 2011.
[17] Lee, H.B.; Peart, T.E.; Svoboda, M.L.; J. Chromatogr. A 1094, 122–129, 2005.
[18] Huang, Y.; Peng, J.; Huang, X.; J. Chromatogr. A 1546, 28-35, 2018.
[19] Starling, M.C.V.M.; Amorim, C.C.; Leão, M.M.D.; J. Hazard. Mater. 372, 17-36, 2019.
[20] Regueiro, J.; Becerril, E.; Garcia-Jares, C.; Llompart, M.; J. Chromatogr. A 1216, 4693-702, 2009.
[21] Prichodko, A.; Janenaite, E.; Smitiene, V.; Vickackaite, V.; Acta Chromatogr. 24, 589–601, 2012.
[22] Feudale, R.N.; Woody, N.A.; Tan, H.; Myles, A.; Brown, S.D.; Chemometr. Intell. Lab. Sys. 64, 181–192, 2002.
[23] Shi, Y.Y.; Li, J.Y.; Chu, X.L.; Chinese J. Anal. Chem. 47, 479–487, 2019.
[24] Escandar, G.M.; Olivieri, A.C.; J. Chromatogr. A 1587, 2-13, 2019.
[25] Ahmadvand, M.; Sereshti, H.; Parastar, H.; J. Chromatogr. A 1413, 117–126, 2015.
[26] Khayamian, T.; Tan, G.H.; Sirhan, A.; Siew, Y.F.; Sajjadi, S,K.; Chemometr. Intell. Lab. Sys. 96, 149–158, 2009.
[27] Wu, H. L.; Shibukawa, M.; Oguma, K.; J. Chemom. 12, 1-26, 1998.
[28] Zhang, Y.; Wu, H.L.; Xia, A.L.; Hu, L.H.; Zou, H.F.; Yu, R.Q.; J. Chromatogr. A 1167, 178–183, 2007.
[29] Wang, Y.; Veltkamp, D.J.; Kowalski, B.R.; Anal. Chem. 63, 2750–2756, 1991.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 155 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 149 |