تعداد نشریات | 340 |
تعداد شمارهها | 6,868 |
تعداد مقالات | 56,661 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,687,195 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 36,964,367 |
بستهبندی فعال و هوشمند مواد غذایی با بهکارگیری عاملهای پادباکتریایی و شناساگر با خاستگاه طبیعی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 دی 1399 اصل مقاله (872.58 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیه محمودیاسکندرآبادی1؛ مهدی محمودیان* 2؛ کاوه رحمانی فرح3 | ||
1دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده علوم، گروه نانوفناوری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2استادیار دانشکده علوم، گروه نانوفناوری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3استادیار پژوهشکده تحقیقات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
یکی از اهداف مهم در بستهبندی غذایی، حفاظت محتویات آن از آسیبهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی است. در سالهای اخیر بستهبندیهای هوشمند موردتوجه قرارگرفته اند. در این نوع بسته بندی ها، از مواد و نانوذرات متفاوتی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و تشخیص آن استفاده می شود. در این مطالعه، اتیلنوینیل استات (EVA)، افشره رزماری و نانوذرات روی اکسید و آنتوسیانین بهترتیب بهعنوان بستر بسپاری، عامل پاداکسنده، پادباکتری و شناساگر برای تهیه بسته بندی های هوشمند مورداستفاده قرارگرفتند. از روشهای پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) برای بررسی ساختار نانوذارت و فیلمهای حاوی آنها بهرهگرفته شد. همچنین، با آزمایشهای ظرفیت پاداکسندگی و هاله عدم رشد باکتری کارایی فیلمها در جلوگیری از فساد ماده غذایی سنجیده شد. بیشترین اثر پادباکتریایی و پاداکسندگی مربوط به فیلم حاوی افشره رزماری است. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی فعال؛ نانوذرات پادباکتری؛ بستهبندی هوشمند؛ شناساگر pH | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 14 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 25 |