تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,471,015 |
بستهبندی فعال و هوشمند مواد غذایی با بهکارگیری عاملهای پادباکتریایی و شناساگر با خاستگاه طبیعی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 5، دوره 14، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 43-50 اصل مقاله (798.83 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیه محمودیاسکندرآبادی1؛ مهدی محمودیان* 2؛ کاوه رحمانی فرح3 | ||
1دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده علوم، گروه نانوفناوری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2استادیار دانشکده علوم، گروه نانوفناوری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3استادیار پژوهشکده تحقیقات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
یکی از اهداف مهم در بستهبندی غذایی، حفاظت محتویات آن از آسیبهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی است. در سالهای اخیر بستهبندیهای هوشمند موردتوجه قرارگرفته اند. در این نوع بسته بندی ها، از مواد و نانوذرات متفاوتی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و تشخیص آن استفاده می شود. در این مطالعه، اتیلنوینیل استات (EVA)، افشره رزماری و نانوذرات روی اکسید و آنتوسیانین بهترتیب بهعنوان بستر بسپاری، عامل پاداکسنده، پادباکتری و شناساگر برای تهیه بسته بندی های هوشمند مورداستفاده قرارگرفتند. از روشهای پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) برای بررسی ساختار نانوذارت و فیلمهای حاوی آنها بهرهگرفته شد. همچنین، با آزمایشهای ظرفیت پاداکسندگی و هاله عدم رشد باکتری کارایی فیلمها در جلوگیری از فساد ماده غذایی سنجیده شد. بیشترین اثر پادباکتریایی و پاداکسندگی مربوط به فیلم حاوی افشره رزماری است. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی فعال؛ نانوذرات پادباکتری؛ بستهبندی هوشمند؛ شناساگر pH | ||
مراجع | ||
[1] Busolo, M.A.; Lagaron, J.M.; Innovative Food Science & Emerging Technologies 16, 211-217, 2012. [2] Ozdemir, M.; Floros, J.D.; Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 44(3), 185-193, 2014.
[3] Ghosal. G.; Food packaging and preservation 10, 343–374, 2018.
[4] Jo, Y.; Food Bioscience 23, 83–90, 2018.
[5] Yu, Z.; Li, B.; Chu, J.; Zhang, P.; Carbohydrate Polymers 184, 214–220, 2018.
[6] Noorbakhsh-Soltani, S.M.; Zerafat, M.M.; Sabbaghi, S.; Carbohydrate Polymers 189, 48-55, 2018. [7] Zare, M.; Namratha, K.; Byrappa, K.; Surendra, D.M.; Yallappa, S.; Hungund, B.; Journal of Materials Science & Technology, 34(6), 1035–1043, 2018. [8] Wattananawinrat, K.; Threepopnatkul, P.; Kulsetthanchalee, C.; Energy Procedia 56, 1-9, 2014.
[9] da Silva Dannenberg, G.; Funck, G.D.; Mattei, F.J.; da Silva, W.P.; Fiorentini, Â.M.; Innovative Food Science & Emerging Technologies 36, 120–127, 2016.
[10] Khorsand Zak, A.; Razali, R.; Abd Majid, W.H.; Darroudi, M.; International Journal of Nanomedicine, 6, 1399–1403, 2011.
[11] Zhang, L.; Ding, Y.; Povey, M.; York, D.; Progress in Natural Science 18(8), 939–944, 2008.
[12] Braga, L.R.; Food Packaging and Shelf Life 15, 122-129, 2018. [13] Kumbhakar, P.; Singh, D.; Tiwary, C.S.; Mitra, A.K.;Chalcogenide Letters 5(12), 387-394, 2008. [14] Zhou, S.; Zhang, L.; Wang, Y.; Zuo, Y.; Gao, S.; Li, Y.; Journal of Macromolecular Science Part B: Physics 51(1), 1-11, 2012. [15] Avşar, C.; Özler, H.; Berber, İ.; CİVek, S.; Pollen Grains from Black Sea Region of Turkey 23, 1711-1716, 2016.
[16] Nagajyothi, F.; Weiss, L.M.; Zhao, D.; Koba, W.; Jelick, L.A.; Cui, M.H.; PLoS Negl Trop Dis. 8(10), e3118, 2014. [17] Topuz, F.; Uyar, T.; Food Research International 130, 10-27, 2020.
[18] Amjadi, S.; Almasi, H.; Ghorbani, M.; Ramazani, S.; Carbohydrate Polymers 232, 15-22, 2020.
[19] Cox, P.; Betts, R.; Jones, C.; Spall, S.; Totterdell, I.; Nature 408, 184-187, 2000. [20] Boura-Theodoridou, O.; Giannakas, A.; Katapodis, P.; Stamatis, H.; Ladavos, A.; Barkoula, N.; Food Packaging and Shelf Life 23, 14-30, 2020.
[21] El Fawal, G.; Hong, H.; Song, X.; Wu, J.; Sun, M.; He, C.; Mo, X.; Jiang, Y.; Wang, H.; Packaging and Shelf Life 23, 100462, 2020
[22] Eskandarabadi, S.; Mahmoudian, M.; Farah, K.; Abdali, A.; Nozad, E.; Enayati, M.; Food Packaging and Shelf Life 22, 100389, 2019. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 305 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 238 |