تعداد نشریات | 341 |
تعداد شمارهها | 6,875 |
تعداد مقالات | 56,739 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,800,343 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 37,040,645 |
تحلیل عوامل مؤثر بر عدم پذیرش کشت ارگانیک برنج مطالعه موردی: نواحی روستایی شهرستان صومعهسرا | ||
مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی | ||
دوره 15، شماره 4 - شماره پیاپی 53، زمستان 1399، صفحه 1309-1322 اصل مقاله (861.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد رضا صفری مطلق ![]() | ||
1دانشیار گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی، گروه مدیریت کشاورزی ، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
3دانشیار گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
کشت ارگانیک بهترین روش برای تولید محصولات سالم کشاورزی است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی– پیمایشی و از شاخه همبستگی و مقایسهای است. در این تحقیق، روش جمعآوری دادهها به صورت پرسشنامهای بود که روایی محتوای آن با نظرسنجی از گروهی از خبرگان و پایایی آن با کمک فرمول آلفای کرونباخ تایید گردید (۹۰۷/۰). همبستگیها بین متغیرهای مستقل و وابسته با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تعیین شدند. جامعه آماری این تحقیق شامل ۵۰ نفر از کارشناسان و ۱۰۰ نفر از شالیکاران شهرستان صومعهسرا بودند که به روش نمونهگیری تصادفی بهدست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که بین متغیر وابسته و متغیرهای مستقل رابطه وجود دارد و با توجه به سطح معنیداری به دست آمده که کمتر از 05/0 بود، در سطح 95% پذیرفته شد که سه متغیر مستقل تأثیرشان بر متغیر وابسته متفاوت است. در نتیجه تمامی عوامل به عنوان متغیرهای مستقل بر عدم پذیرش کشت ارگانیک اثرگذار بودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشانگر تایید تمامی فرضیههای تحقیق بود. همچنین آزمون دانکن نشان داد که اختلاف معنیداری در مورد عدم پذیرش کشت ارگانیک برنج بین عوامل موجود یعنی ویژگیهای فردی، عوامل اجتماعی و عوامل اقتصادی وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ کشت ارگانیک؛ عوامل عدم پذیرش؛ صومعهسرا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 12 |