تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,393 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,990 |
خوراک و پوشاک ایرانیان در عصر امویان | ||
فصلنامه تاریخ | ||
مقاله 3، دوره 15، شماره 59، اسفند 1399، صفحه 59-80 اصل مقاله (641.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امیر احمد مومنی ها1؛ محمد سپهری* 2؛ هوشنگ خسروبیگی3 | ||
1دانشجوی دکتری رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ،ایران | ||
2استادگروه تاریخ، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران | ||
3دانشیار،گروه تاریخ، دانشگاه پیام نور،تهران | ||
چکیده | ||
ورود اسلام به ایران، تأثیرات عمیق و بنیادینی بر پیکره این جامعه نهاد، به گونهای که ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و معیشتی مردم دستخوش تغییرات بنیادین گردید. سؤال اصلی پژوهش آن است که خوراک و پوشاک ایرانیان به عنوان عناصری از ساخت اجتماعی و فرهنگی و معیشتی مردم در دوره امویان چه ویژگی داشته است؟ فرضیه مطرح شده آن است که در دوره مورد بررسی یعنی با ورود اعراب ضمن تداوم بخشی از آیینها و سنتهای ملی و اجتماعی گذشته ، بخشی از آداب غذایی را از عربها گرفتند و تنوع غذایی ایرانیان نیز سبب تغییر عادات غذایی عربها شد. ، بنابراین در این بخش از سنن ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با تکیه بر منابع تاریخی به این به این رهیافت رسیده است که در حوزه خوراک و پوشاک ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم. | ||
کلیدواژهها | ||
ایرانیان؛ امویان؛ خوراک؛ پوشاک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 362 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 297 |