تعداد نشریات | 342 |
تعداد شمارهها | 6,896 |
تعداد مقالات | 56,918 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,981,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 37,150,085 |
تأثیر نانو ذرات نقره و وزن بنه بر صفات فیزیولوژیک و مورفولوژیک زعفران (Crocus sativus L) تحت شرایط اقلیمی سیستان | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 بهمن 1399 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه محمودی ![]() | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران | ||
2استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
3دانشگاه زابل، دانشکده کشاورزی،گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، زابل، | ||
4'گروه تولیدات گیاهی و گیاهان دارویی دانشگاه تربت | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر نانو ذرات نقره و وزن بنه بر صفات فیزیولوژیک و مورفولوژیک زعفران تحت شرایط اقلیمی منطقه سیستان آزمایشی در روستای دادی واقع در بخش تیمور آباد شهرستان هامون به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی و ۳ تکرار بر دو وزن مختلف بنه زعفران (شامل کمتر از 8 گرم و بیشتر از ۸ گرم) و دو غلظت مختلف تیمار نانو نقره (صفر وppm ۵۰) طی دو سال متوالی، ۱۳۹3 تا 1395 انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که در سال اول بیشتر صفات مورد بررسی از قبیل ارتفاع برگ، وزن تر و خشک گل، طول ریشه، قطر و تعداد برگها، وزن خشک و تر کلاله تحت تأثیر محلول نانو نقره قرار گرفتند. تأثیر وزن بنه بر خصوصیات مورفولوژیکی نشان داد که صفاتی همچون ارتفاع برگ، طول کلاله، وزن تر و خشک گل، ارتفاع برگ در مرحله آخر، طول ریشه، قطر و تعداد برگ، تعداد جوانه و وزن تر و خشک کلاله تحت تأثیر وزن بنه قرار گرفتند. در سال دوم مشاهده شد که تمامی صفات مورد مطالعه تحت تأثیر محلول نانو نقره قرارگرفته و در بنههایی که با محلول نانو آغشته شده بودند، افزایش قابلتوجهی نسبت به گروه شاهد داشتند؛ در این سال تأثیر وزن بنه در صفات مورد آزمایش نیز الگوی سال اول را داشته و کلیه صفات در بنههای بیشتر از 8 گرم نسبت به بنههای کوچکتر افزایش محسوسی نشان دادند. نتایج حاصل از تجزیه صفات کمی و رنگ زعفران به روش HPLCنشان داد که در سال اول رنگیزه و طعم زعفران در نمونهای که به محلول نانو نقره آغشته شده است افزایش قابل ملاحظهای داشته است، در سال دوم نیز مشاهده شد که رنگیزه و طعم و عطر زعفران در نمونهای که به محلول نانو نقره آغشته شده است افزایش قابل ملاحظهای پیدا کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کروسین؛ کروستین؛ پیکروکروسین؛ سافرانال؛ بنه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 7 |