تعداد نشریات | 340 |
تعداد شمارهها | 6,868 |
تعداد مقالات | 56,661 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,711,642 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 36,980,785 |
تاثیر اکسید سیلیسیم و اسید سالیسیلیک بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات بیوشیمیایی خربزه | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 بهمن 1399 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجتبی صلاحی استاد1؛ ملیحه مرشدلو2؛ محمد مقدم ![]() | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد مهندس کشاورزی علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه فردوسی مشد | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مهندس کشاورزی علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه فردوسی مشد | ||
3دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور افزایش عملکرد و کیفیت محصول خربزه در سال 1397 به صورت آزمایش فاکتوریل با دوعامل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل محلولپاشی نشاءها با اسید سالیسیلیک در سه غلظت (0، 1 و 2 میلیمولار) و فروبری ریشه آنها در محلول اکسید سیلیسیم در سه غلظت (0، 5/0 و 1 گرم در لیتر) بود. صفات مورد آزمایش شامل تعداد روز تا گلدهی، تعداد میوه در بوته، متوسط وزن میوه، متوسط تولید میوه در بوته، عملکرد نهایی، فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانتی، پرولین و کربوهیدرات محلول بود. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان عملکرد میوه، کربوهیدرات محلول و فعالیت آنتی-اکسیدانتی مربوط به اثر متقابل محلولپاشی 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک و کاربرد 5/0 گرم در لیتر اکسید سیلیسیم بود. میزان پرولین و فنل کل در تیمار محلولپاشی 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک و همراه کاربرد 5/0 گرم در لیتر اکسید سیلیسیم نسبت به شاهد افزایش یافت. در این آزمایش تیمار محلولپاشی 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک و کاربرد 5/0 گرم در لیتر اکسید سیلیسیم برتری بیشتری نسبت به دیگر تیمارها در اکثر صفات اندازهگیری شده داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پرولین؛ تعداد روز تا گلدهی؛ عملکرد؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ فنل کل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 |