تعداد نشریات | 343 |
تعداد شمارهها | 6,880 |
تعداد مقالات | 56,774 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,832,261 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 37,065,117 |
مقایسه تحمل به شوری سه ژنوتیپ امیدبخش زنبق آلمانی (Iris germanica L.) تلقیح شده با قارچ مایکوریزا | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 بهمن 1399 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا ضیایی1؛ مریم دهستانی اردکانی ![]() | ||
1گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان، اردکان، ایران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان، یزد | ||
3استادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران | ||
45- گروه ژنتیک و اصلاح ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی، مرکز تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج، محلات اراک. | ||
چکیده | ||
زنبق آلمانی (Iris germanica L.) یکی از با شکوهترین و محبوبترین گیاهان چندساله است که در فضایسبز کشت میشود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تحمل به شوری سه ژنوتیپ امیدبخش زنبق آلمانی تلقیح شده با قارچ مایکوریزا صورت گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری (1، 4، 8، 12 دسیزیمنس بر متر)، سه سطح قارچ مایکوریزا (صفر، 15 و 25 گرم در کیلوگرم) و سه ژنوتیپ امیدبخش زنبق (OPRC122، OPRC125، OPRCS54) بودند. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. استفاده از 25 گرم در کیلوگرم قارچ مایکوریزا در شوری 12 دسیزیمنس بر متر در ژنوتیپ OPRC122 77/83 درصد و در ژنوتیپ OPRCS54 38/65 درصد طول ریشه را نسبت به شاهد افزایش داد. در ژنوتیپ OPRCS54 در شوری 8 دسیزیمنس برمتر استفاده از 25 گرم قارچ مایکوریزا 83/52 درصد نسبت وزن تر اندام هوایی به ریشه را افزایش داد. استفاده از 15 و 25 گرم در کیلوگرم قارچ مایکوریزا در شوری 12 دسیزیمنس بر متر در ژنوتیپ OPRC122بهترتیب جذب فسفر را 341 و 480 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. استفاده از 15 گرم در کیلوگرم قارچ مایکوریزا در ژنوتیپ OPRC125، 32 درصد جذب سدیم را در شوری 12 دسیزیمنس بر متر کاهش داد. در ژنوتیپ OPRCS54 نیز در همین شوری کاربرد 15 و 25 گرم در کیلوگرم قارچ مایکوریزا بهترتیب 51/63 و 24/55 درصد جذب سدیم را نسبت به شاهد کاهش داد. به-طورکلی استفاده از قارچ مایکوریزا در هر سه ژنوتیپ در شوری 8 دسیزیمنس برمتر موجب تقلیل اثر شوری و افزایش عملکرد گیاه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پتاسیم؛ پراکسیداز؛ سدیم؛ فسفر؛ وزن خشک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6 |