تعداد نشریات | 340 |
تعداد شمارهها | 6,868 |
تعداد مقالات | 56,661 |
تعداد مشاهده مقاله | 47,711,099 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 36,980,545 |
بررسی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام مختلف گندم نان (Triticum aestivum L.) تحت کاربرد منابع مختلف کودی در شرایط دیم | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 بهمن 1399 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رحیم ناصری ![]() | ||
1گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، آموزشکده فنیمهندسی و کشاورزی دهلران، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام، | ||
3مربی، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی3697-19395 تهران، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تاثیر باکتریهای افزاینده رشد گیاه روی خصوصیات فیزیولوژیک ارقام جدید گندم دیم، آزمایشی مزرعهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی چرداول در سال زراعی 99-1398 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل ارقام مختلف گندم (سرداری، کریم، کوهدشت و ریژاو) و تیمار منابع مختلف کودی شامل: شاهد (عدم مصرف هیچ منبع کودی)، 50 درصد کود شیمیایی نیتروژن، باکتری آزوﺳﭙﺮﯾﻠﯿﻮم+50 درصد کود شیمیایی نیتروژن، باکتری ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ+50 درصد کود شیمیایی نیتروژن، باکتری آزوﺳﭙﺮﯾﻠﯿﻮم+ ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ+50 درصد کود شیمیایی نیتروژن، 100 درصد کود شیمیایی نیتروژن بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که اثر برهمکنش رقم×منابع کودی بر فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدان و خصوصیات فیزیولوژیکی تاثیر معنیدار داشت. رقم ریژاو×باکتری آزوﺳﭙﺮﯾﻠﯿﻮم+ ازﺗﻮﺑﺎﮐﺘﺮ+50 درصد کود شیمیایی نیتروژن موجب افزایش فعالیتهای آسکورباتپراکسیداز (افزایش 9/80 درصدی)، گلوتاتیونپراکسیداز (افزایش80 درصدی)، کاتالاز (افزایش 7/71 درصدی)، پراکسیداز (افزایش 1/74 درصدی)، سوپر اکسیددسموتاز (افزایش 74 درصدی)، کارتنوئید (افزایش 1/72 درصدی)، کلروفیلa (افزایش 1/86 درصدی)، کلروفیل b (افزایش 2/88 درصدی) و محتوای آب نسبی (افزایش 4/45 درصدی) و موجب کاهش میزان مالوندیآلدئید (افزایش 9/65 درصدی) و پراکسیدهیدروژن (افزایش 8/91 درصدی) گردید و رقم سرداری در تیمار شاهد (عدم مصرف کود زیستی و شیمیایی نیتروژن) دارای کمترین میزان فعالیتهای آسکورباتپراکسیداز، پراکسیداز، سوپر اکسیددسموتاز و رنگیزههای فتوسنتزی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پراکسیدهیدروژن؛ پرولین؛ رنگیزههای فتوسنتزی؛ سوپر اکسیددسموتاز؛ گلوتاتیونسنتتاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9 |