| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,575,889 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,274,806 |
اثرات متقابل لیزین و الکارنتین بر فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای کیفی خون در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 25، خرداد 1392، صفحه 61-69 اصل مقاله (331.12 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| چکیده بهمنظور بررسی اثرات متقابل لیزین و الکارنتین (تارترات) بر رشد و برخی پارامترهای کیفی خون در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان، آزمایشی با 900 قطعه بچهماهی با میانگین وزنی 50 گرم بهمدت 2 ماه انجام گرفت. بچهماهیان آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی به 30 گروه 30 قطعهای در 10 تیمار و 3 تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل؛ (لیزین 5/0 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 1 و الکارنتین 1)، (لیزین 1 و الکارنتین 5/1)، (لیزین 5/0 و الکارنتین 5/1)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 5/0 و الکارنتین 1)، (لیزین 1 و الکارنتین 5/0)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 1)، (لیزین 5/1 و الکارنتین 5/1) و (لیزین 0 و الکارنتین 0) گرم در کیلوگرم جیره بود. نتایج نشان داد که میزان درصد بقا، افزایش وزن و شاخص رشد ویژه در سطح (لیزین 5/0 و الکارنتین 1) گرم در یک کیلوگرم جیره افزایش معنیداری یافت. بهطور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف (لیزین 5/0 و الکارنتین 1) گرم در کیلوگرم جیره، در مقایسه با جیره شاهد بهبود نشان داد. همچنین در بررسی پارامترهای کیفی خون، گلوکز، کلسترول، کراتینین و آلبومین کاهش معنیداری یافت، در حالیکه میزان توتال پروتئین خون تحتتأثیر این ترکیب نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشته است. براساس پژوهش صورت گرفته ترکیب لیزین و الکارنتین تارترات بهخصوص در سطح لیزین 5/0 و الکارنتین 1 گرم در کیلوگرم جیره غذایی توانسته است ضمن افزایش میزان رشد و درصد بقا، ضریب تبدیل غذایی را کاهش دهد، ضمن اینکه این ترکیب و سطح بیان شده موجب بهبود پارامترهای کیفی خون در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان را فراهم آورده است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: الکارنتین؛ لیزین؛ ضریب تبدیل غذایی؛ پارامترهای کیفی خون؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 33 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 81 |
||