تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,879 |
تاثیر دما و تغذیه جلبکی بر اندازه روتیفرهای تولید شده در شرایط آزمایشگاهی (Müller, 1786 Brachionus plicatilis) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 26، شهریور 1392، صفحه 43-50 اصل مقاله (153.77 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده روتیفر plicatilis Brachionusگونهای است که بهآسانی و بهطور وسیعی در دنیا بهعنوان غذای اولیه لاروهای ماهیان مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر دما و تغذیه جلبکی بر اندازه روتیفرها در بخش آبزیپروری پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریایعمان واقع در شهر بندرعباس در دیماه 1388 انجام شد. در این آزمایش، روتیفر در شرایط آزمایشگاهی در سه سطح دمای (25، 30 و 35 درجه سانتیگراد) و تغذیه جلبک با سه نوع جیره جلبکی شامل (تغذیه منحصراً با Cholorella، تغذیه منحصراً با Nannochloropsisو تغذیه با ترکیب دو جلبکNannochloropsis و Cholorella) مورد آزمایش قرار گرفت. روتیفرها با تراکم 6 عدد در هر میلی لیتر به تیمارهای مورد آزمایش معرفی شدند. همچنین در طول آزمایش pH بین 7/7 تا 9/9، شوری در حدود 25 قسمت در هزار، هوادهی با شدت ملایم و تیمارها در مقابل لامپ فلورسنت با شدت روشنایی 1500 لوکس نگه داشته شد. طول مدت آزمایش، 7 روز بود. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش دما، اندازه روتیفرها از لحاظ طول و پهنا کاهش مییابد، بهطوریکه در دمای 25 درجه سانتیگراد با بیشترین میانگین اندازه و در دمای 35 درجه سانتیگراد با کمترین میانگین اندازه روتیفر از لحاظ طول و پهنا مواجه شده که اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0p<). همچنین اثرات متقابل دما و تغذیه جلبکی دارای اختلاف معنیداری بود (05/0p<). در کل، بهترین نتایج در تغذیه رتیفر با ترکیب Nannochloropsis و Cholorella در درجه حرارت 35 درجه سانتیگراد از لحاظ طول و پهنای آنها (طول 26/118 و پهنا 75/94 میکرومتر) مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: دما؛ اندازه؛ Brachionus plicatilis؛ Cholorella؛ Nannochloropsis | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 34 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 52 |