تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,503 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,309 |
بررسی آلودگی باکتریایی یخ مورد استفاده در نگهداری آبزیان در استان خوزستان (شهرستان خرمشهر) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 27، آذر 1392، صفحه 39-45 اصل مقاله (366 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده مهمترین عوامل بیماریهای منتقل شده از طریق غذا که ناشی از مصرف غذاهای آلوده هستند، باکتریها میباشند. بیماریهای فوق همچنین از دستکاریهای نادرست و نگهداری غذا در شرایط نامطلوب بوجود میآیند. تحقیق حاضر برای ارزیابی کیفیت خصوصیات میکروبیولوژی یخ مورد استفاده در نگهداری آبزیان شهرستان خرمشهر در چهار فصل بهار، تابستان، پائیز و زمستان سال 1390 انجام شد. مناطق مورد بررسی، 2 کارخانه تولید یخ و بازار عمده توزیع آبزیان شهرستان خرمشهر بودند. تستهای شیمیائی و میکروبی بر روی نمونهها انجام شدند و نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. باکتریهای جدا شده از یخهای مورد بررسی شامل Staphylococcus aureus، E.coli، Citrobacter و Enterobacter بودند. نتایج حاکی از آن بود که تعداد نمونههای باکتریائی در فصل زمستان و تابستان از اختلاف معنیدار برخوردار هستند (05/0P<) اما نمونههای بهار و تابستان از اختلاف معنیداری برخوردار نبودند (05/0P>). بیشترین آلودگی مشاهده شده در هر سه منطقه مورد مطالعه در فصل پائیز گزارش شد. قوانین مدیریتی خوب HACCP برای سیستم توزیع آب و یخ در لنگرگاهها باید برای بهبود استانداردهای صنایع شیلاتی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: بیماریهای منتقل شده از طریق غذا؛ آلودگی باکتریائی؛ آبزیان؛ یخ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 26 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |