تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,163 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,826 |
تاثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن سویا در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، تغذیه و آنالیز لاشه ماهی قزلآلای رنگینکمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 27، آذر 1392، صفحه 57-64 اصل مقاله (388.8 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف روغن ماهی و روغن سویا در جیره غذایی بر شاخصهای رشد و آنالیز لاشه ماهی قزلآلای رنگینکمان به مدت 8 هفته ارزیابی شد. ماهیان انگشت قد قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 10 گرم با 3 جیره غذایی متفاوت که پروتئین 40 درصد در هر کدام از جیرهها تغذیه شدند. جیره غذایی در تمامی تیمارها با 55 درصد آرد ماهی، 10 درصد آرد گندم، 20 درصد آرد سویا و 5 درصد مکملهای افزودنی بهصورت ثابت بوده، در حالیکه روغن ماهی و روغن سویا در سه جیره متفاوت میباشد؛ بدینصورت که در تیمار اول (تیمار شاهد)، 10 درصد روغن ماهی به جیره اضافه گردید و در تیمار دوم، 10 درصد روغن سویا و تیمار سوم، 5 درصد روغن ماهی و 5 درصد روغن سویا اضافه و مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 540 قطعه بچهماهی قزلآلا در 3 تیمار و هر تیمار شامل 3 تکرار بود و بهصورت تصادفی (60 قطعه بچه ماهی در هر حوضچه) توزیع شدند. پس از 8 هفته غذادهی نتایج نشان داد که تغییر در میزان روغن ماهی و روغن سویا در جیره های غذایی بر متغیرهای پاسخ رطوبت و چربی اثرگذار است (05/0P<) و بر متغیرهای دیگر یعنی خاکستر و پروتئین خام اثر معنیداری ندارد (05/0P>). همچنین تغییر در میزان روغن ماهی و روغن سویا در جیرههای غذایی بر اکثر فاکتورهای رشد مورد مطالعه شامل GR و BWI اثرگذار است (05/0P<) و در مورد FCR، SGR و CF اثرگذار نبوده است (05/0P>) | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: ماهی قزلآلای رنگینکمان؛ روغن سویا؛ روغن ماهی؛ تغذیه؛ رشد؛ ترکیبات لاشه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 54 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 66 |