تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,188 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,847 |
فعالیت ضدمیکروبی فیلم خوراکی پروتئین آب پنیر غنی شده با اسانس دارچین بر روی فیلههای فیلماهی در شرایط نگهداری در یخچال | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 28، اسفند 1392، صفحه 59-69 اصل مقاله (430.73 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده فیلم پروتئینی زیست تخریبپذیر از طریق همراهی اسانس دارچین در غلظتهای 4/0، 8/0 و 5/1 درصد حجمی/ حجمی با کنسانتره پروتئین آب پنیر ساخته شد. سپس فعالیت ضدمیکروبی آن در برابر 6 باکتری و یک قارچ شامل Lactobacillus lactis (PTCC 1366)،Streptococcus agalactiae (PTCC 1768)،Pseudomonas putida (PTCC 1694)، Esherichia coli (PTCC 3315)، Listeria monocytogenes (PTCC 1163)، Bacillus subtilis (ATCC 465) و قارچ Candida albicans مورد بررسی قرار گرفت. فیلمهای شامل اسانس دارچین فعالیت ضدباکتریایی معنیداری را در برابر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی و نیز اثرات بازداری معنیداری را در مقابل قارچ مورد بررسی نشان دادند. در روکشها و محلول تشکیلدهنده فیلم ناحیه بازداری با افزایش غلظت اسانس دارچین در ماتریکس پلیمر افزایش پیدا کرد (05/0P<). بهطورکلی ناحیه بازداری محلول تشکیلدهنده فیلم بالاتر از روکشها بود. براساس نتایج، پوشش کنسانتره پروتئین آب پنیر شامل 5/1 درصد اسانس دارچین برای ارزیابی میکروبی گوشت فیلماهی در شرایط سرد نگهداری (4 درجه سانتیگراد) استفاده شد که توانست از رشد باکتریهای کل و باکتریهای سرماگرا فیله جلوگیری نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: کنسانتره پروتئین آب پنیر؛ دارچین؛ فعالیت ضدمیکروبی؛ فیلماهی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 20 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 54 |