تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,314 |
تعیین غلظت آرسنیک در کنسرو ماهی تن عرضه شده در شهرستانهای اصفهان و شهرکرد | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 29، خرداد 1393، صفحه 30-36 اصل مقاله (286.33 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده آلودگی ماهی و فرآوردههای دریایی به فلزات سنگین بهعلت خطرات بالقوهای را که برای مصرفکنندگان ماهیان آلوده به همراه دارد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. موجودات دریایی قادرند آرسنیک را در محدوده بین 100-1 میلیگرم در کیلوگرم از محیط دریافت و در بدنشان تجمع نمایند، بنابراین مواد غذایی دریایی منبع مهم آرسنیک محسوب میشوند. در این پژوهش، میزان آرسنیک در 60 نمونه کنسرو ماهی تن اندازهگیری شد. میزان غلظت آرسنیک در نمونههای ماهی تن کنسرو شده در محدوده مابین 02/0-147/0 میکروگرم در گرم با میانگین 072/0 میکروگرم در گرم بود. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت آرسنیک نمونههای ماهی تن زیر حد تعیین شده در استاندارد اتحادیه اروپا بوده است. البته باید ارزیابی مخاطرات در ارتباط با این فلز از طریق مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آرسنیک؛ کنسرو ماهی تن؛ ایران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 37 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 47 |