تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,151 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,813 |
بررسی عملکرد و صفات کیفی برخی ارقام یونجه در تاریخ های برداشت مختلف | ||
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | ||
دوره 16، شماره 1 - شماره پیاپی 37، خرداد 1398، صفحه 13-22 اصل مقاله (170.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فیض الله خلج1؛ محمد نصری* 2؛ فرشاد قوشچی1؛ حمید رضا توحیدی مقدم3؛ پوررنگ کسرایی3 | ||
1گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا، ورامین ایران | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا | ||
3گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا، ورامین ایران. | ||
چکیده | ||
ارقـام یونجـه نسـبت بـه شرایط اقلیمـی و محیطـی پاسـخهـای متفـاوتی مـیدهنـد. ارقامی که در طول چینها و سالهای مختلـف بتواننـد بـا منطقـه تحـت کشـت سـازگاری یابند، عملکـرد کمی و کیفی بـالاتری دارند، مناسـب کاشتهستند. جهت بررسی تأثیر نوع رقم بر خصوصیات مختلف ارقام یونجه، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مرکـز تحقیقـات کشـاورزی و منـابع طبیعـی ورامین اجـرا گردید. در این تحقیق تعداد پنج رقم یونجه خارجی به نامهای تیمبیل (Timbale)، فاستا (Fasta)، ملیسا (Melissa)، ملدور (Meldor)، سوورانا (Sovrana) وارداتی از کشور فرانسه و رقم یونجه همدانی مجموعا شش رقم در تاریخ متداول کشت بهاره، در دهه اول اردیبهشت ماهکشت شد. ویژگیهای کیفی و عملکردی ارقام مورد مطالعه در سه چین (چین اول: برداشت در مرحله 10 درصد گلدهی، چین دوم: برداشت در مرحله 50 درصد گلدهی و چین سوم: برداشت در مرحله 100 درصد گلدهی) مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اثر متقابل نوع رقم و مراحل برداشت بر عملکرد علوفه تر و پروتئین در سطح یک درصد و بر عملکرد علوفه خشک در سطح پنج درصد معنیدار بود. بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک در کل تیمارها مربوط به رقم همدانی در چین اول (بهترتیب 69/26 و 45/5 تن در هکتار) بود. با افزایش مراحل برداشت میزان عملکرد علوفه کاهش یافت. بیشترین میزان عملکرد پروتئین مربوط به رقم همدانی در چین اول (3/776 کیلوگرم در هکتار) و کمترین میزان عملکرد پروتئین نیز به رقم ملیسا در چین سوم (9/244 کیلوگرم در هکتار) اختصاص داشت. در بین ویژگیهای فیزیکی مورد مطالعه نیز بیشترین (48/3) و کمترین (93/1) شاخص سطح برگ بهترتیب در رقم همدانی و ملیسا مشاهده شد. بیشترین نسبت برگ به ساقه نیز مربوط به رقم همدانی (49/1) بود. بین سایر ارقام تفاوت معنیداری از لحاظ میزان نسبت برگ به ساقه یونجه مشاهده نشد. براساس نتایج این آزمایش، رقم همدانی و چـین اول وضعیت مناسبتری برای تولید یونجه با کیفیت و عملکرد بالا داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
یونجه؛ رقم؛ چین؛ عملکرد علوفه؛ ویژگیهای کمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 192 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 101 |