| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,002 |
| تعداد مقالات | 83,709 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,696,902 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,334,241 |
ارزش غذایی گوشت ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) و بررسی تغییرات آن طی نگهداری در سردخانه با دمای 18- درجه سانتیگراد | ||
| نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
| دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 31، آذر 1393، صفحه 59-69 اصل مقاله (405.68 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| چکیده ماهی حلوا سفید (pampus argenteus) از جمله گونههای مهم در آبهای خلیجفارس میباشد. در این پژوهش، ترکیبات غذایی و اسیدهای چرب موجود در گوشت این ماهی و تغییرات آنها طی نگهداری در سردخانه با دمای 18- درجه سانتیگراد بهمدت 6 ماه ارزیابی گردید. مقادیر رطوبت، خاکستر، چربی و پروتئین، در نمونه تازه بهترتیب 03/78، 98/1، 78/7 و 41/15 درصد تعیین شد که این مقادیر بعد از 6 ماه بهترتیب به 40/76، 12/1، 76/8 و 73/14 درصد تغییر یافت. مقدار اسیدهای چرب اشباع (SFA)، اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) بهترتیب 13/53، 31/34 و 28/11 درصد از کل اسیدهای چرب در نمونه تازه بهدست آمد که مقادیر آنها بعد از 6 ماه نگهداری در حالت انجماد بهترتیب به 55/54، 89/33 و 09/9 درصد رسید. نتایج نشان میدهد که گوشت ماهی حلوا سفید غنی از اسیدهای چرب امگا 3 میباشد. بهطوریکه نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 در نمونه تازه 08/6 میباشد و بعد از 6 ماه به 25/6 رسیده است. همچنین تغییرات در مقادیر ترکیبات غذایی و اسیدهای چرب در گوشت این ماهی پس از 6 ماه نگهداری در حالت انجماد نشان میدهد که دمای 18- درجه سانتیگراد میتواند دمای مناسبی برای نگهداری این ماهی باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: اسیدهای چرب؛ انجماد؛ ترکیبات غذایی؛ ماهی حلوا سفید | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 53 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 64 |
||