تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,308 |
آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری | ||
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
مقاله 2، دوره 16، شماره 1 - شماره پیاپی 40، شهریور 1399، صفحه 11-19 اصل مقاله (320.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
نویسندگان | ||
مرتضی کرمی* 1؛ یاسر رحیمیان2 | ||
1استادیار بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
چکیده | ||
در این پژوهش میزان آلودگی گوسفندان کشتار شده در کشتارگاههای سنتی استان چهارمحال و بختیاری در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به طور تصادفی در انتهای خط کشتار و قبل از توزیع لاشه های گوسفند از کشتارگاههای سنتی شهرهای شهرکرد، جونقان و بارده در فصول مختلف سال و به تعداد 30 لاشه در هر فصل( تعداد 10 لاشه در هر شهر) صورت گرفت. نمونه های اخذه شده درنایلونهای استریل محفوظ و در مخازن سرد به آزمایشگاه ارسال گردید. برخی ویژگی-های میکروبی نظیر شمارش کلی میکر ارگانیسمها، کلی فرم ها، استافیلو کوکوس اورئوس، کپک و مخمر و میکروبهای سرما دوست و وجود باکتریهای بیماری زا اشرشیا کولی و سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد میزان بارمیکروبی لاشهها در فصول مختلف با یکدیگر اختلاف معنیدار داشت(5/0p <) و با افزایش میزان سرمای محیطی در فصل زمستان از میزان بار میکروبی کاسته شد (01/0p <). لگاریتم تعداد باکتری در هر گرم گوشت برای شمارش کلی بار میکروبی در فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب20/5، 42/5 ،68/4 و52/4 بود. نتایج تغییرات کلی فرم ها، استافیلو کوکوس اورئوس، کپک و مخمر و میکروبهای سرما دوست در فصول مختلف سال نیز با یکدیگر متفاوت بود(5/0p <). نتایج این مطالعه همچنین نشان داد در فصول مورد بررسی لاشههای گوسفند فاقد سالمونلا بوده ولی باکتری اشرشیاکلی در تمام نمونههای لاشه مورد مطالعه وجود داشت که خصوصا در فصول گرم میزان آن بیشتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
لاشه؛ گوسفند؛ فصل؛ آلودگی میکروبی؛ کشتارگاه سنتی؛ چهارمحال و بختیاری | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 148 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 227 |