تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,547,313 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,625,261 |
تأثیرات اضافه نمودن ویتامین D در جیره غذایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان، Oncorhynchus mykiss با تأکید بر متابولیسم کلسیم | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 14، شماره 4 - شماره پیاپی 56، اسفند 1399، صفحه 39-45 اصل مقاله (272.42 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده ویتامین D با متابولیسم کلسیم و فسفر در ارتباط بوده و در جذب و رسوب مواد معدنی در استخوان مؤثر است. ماهیان تنها قادر به استفاده از ویتامین 3D میباشند و کول کلسیفرول شکلی است که به جیره غذایی ماهیها اضافه میشود. این پژوهش روی 120 عدد بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 3 گرم بهمدت 8 هفته در 12 تانک فایبرگلاس با تراکم 10 عدد بچهماهی در هر تانک برای تعیین تأثیرات سطوح مختلف ویتامین D در متابولیسم کلسیم در 9 تیمار غذایی و تیمار شاهد صورت گرفت. نتایج نشان داد که افزایش مقادیر ویتامین D3 به جیره غذایی باعث افزایش فسفر و کلسیم پلاسما خون و کلسیم استخوان و کلسیم بافت عضله و آلکالین فسفاتاز میشود. در این پژوهش، ویتامین D منجر به رشد و استحکام استخوانها، کاهش بروز ناهنجاریهای استخوانی، رشد و تغذیه بهتر آبزی و در نهایت تولید یک ماده غذایی بسیار مناسب در زندگی انسان میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان؛ ویتامین D؛ متابولسیم کلسیم؛ کولکلسیفرول؛ آلکالین فسفاتاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 51 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 78 |