| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,567,139 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,270,859 |
بررسی ویژگی های ساختاری و ضد باکتریایی پوشش خوراکی کامپوزیت زئین/نانوکیتین | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| دوره 13، شماره 2 - شماره پیاپی 48، تیر 1400، صفحه 142-135 اصل مقاله (394.12 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.680646 | ||
| نویسندگان | ||
| اسماعیل عطای صالحی* ؛ مریم سلطانی | ||
| گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران. | ||
| چکیده | ||
| در دهههای اخیر نانو پلیمرهای زیستی مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است، چراکه این مواد زیست سازگار، زیست تخریب پذیر و تجدید شونده هستند و خطری برای سلامتی انسان و حیوان ندارند، ضمن آنکه سبب آلودگی محیط زیست نمیشوند. هدف از این پژوهش بررسی اثر استفاده از نانوکیتین بر ویژگی های ساختاری و ضد میکروبی فیلم زئین بود. در این مطالعه نانوکامپوزیت زئین با نانوکیتین در سطوح 2/0، 5/0 و 7/0 درصد براساس وزن خشک زئین بهروش ریختهگری محلول تهیه گردید. سپس خصوصیات ساختاری (تصویر میکروسکوپ الکترونی و طیف سنجی مادون قرمز)، فیلم های تهیه شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن نانوکیتین باعث چسبندگی کیتین به بستر پلیمری، افزایش زبری و پخش یکنواخت نانو ذره در ماده زمینه بیوپلیمری می گردد. همچنین نتایج آزمونهای آنتیباکتریال فیلمهای نانوکامپوزیت به روش انتشار دیسک و هاله عدم رشد با دو باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد که افزودن نانوکیتین به فیلم زئین خواص آنتی باکتریال فیلم را نسبت به فیلم زئین خالص افزایش میدهد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| پوشش خوراکی؛ نانو کیتین؛ زئین؛ ویژگی های ساختاری؛ ضد باکتریایی | ||
| مراجع | ||
|
- منابع
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 259 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 253 |
||