تعداد نشریات | 343 |
تعداد شمارهها | 6,970 |
تعداد مقالات | 57,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 48,950,643 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 37,797,550 |
سنتز سبز نانوذرات نقره حاصل از عصاره آبی زنیان (Trachyspermum ammi L.) و ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی آن | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اسفند 1399 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.680648 | ||
نویسندگان | ||
سید هاشم اخلاقی فیض اباد ![]() | ||
1دانشیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
2گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار | ||
3دانش آموخته کارشناسی شیمی دارویی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران | ||
چکیده | ||
گیاه دارویی زنیان متعلق به خانواده چتریان است. عصاره بذر زنیان در داروهای ضد سرفه و مشتقات اپوکسی به کار میرود. در هند و افغانستان به عنوان طعم دهنده در غذاهای آماده و انواع نان به کار میرود. با توجه به مقاومت روز افزون باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکهای مشتق از میکروارگانیسمها، دستیابی به عوامل ضد میکروبی جدید و موثر امری ضروری و اجتناب ناپذیراست. محققان بر اهمیت استفاده از پتانسیل درمانی گیاهان دارویی در این زمینه تاکید کردهاند و معتقدند یکی از گونههای دارویی که میتواند به عنوان عامل ضد باکتری به کار رود، گیاه زنیان است. در این تحقیق ابتدا عصاره آبی زنیان تهیه شده و از این عصاره برای کاهش یون نقره به نانوذرات نقره استفاده شد. نانوذرات حاصله از این روش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنج مادون قرمز، اسپکتروسکوپی فرابنفش- مرئی و آنالیز اندازه ذرات مشخصه یابی شدند. آنالیز اندازه ذرات، میانگین 40 نانومتر را برای نانوذرات سنتزی نشان داد. به علاوه، خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی و نیز محلول محتوی نانوذرات نقره با استفاده از روش DPPH اندازهگیری شد. در ادامه میزان فنول کل عصاره مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
زنیان؛ سنتز سبز؛ نانوذرات نقره؛ میکروسکوپ الکترونی؛ فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 7 |