تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,189 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,850 |
سنتز سبز نانوذرات نقره حاصل از عصاره آبی زنیان (Trachyspermum ammi L.) و ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی آن | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 13، شماره 3 - شماره پیاپی 49، مهر 1400، صفحه 25-13 اصل مقاله (530.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.680648 | ||
نویسندگان | ||
سید هاشم اخلاقی فیض اباد* 1؛ محمد مهرشاد1؛ حمید شهیدی مقدم2؛ سید ابوالفضل موسوی3 | ||
1گروه شیمی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
3دانش آموخته کارشناسی شیمی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
چکیده | ||
گیاه دارویی زنیان متعلق به خانواده چتریان است. عصاره بذر زنیان در داروهای ضد سرفه و مشتقات اپوکسی به کار میرود. در هند و افغانستان به عنوان طعم دهنده در غذاهای آماده و انواع نان به کار میرود. با توجه به مقاومت روز افزون باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکهای مشتق از میکروارگانیسمها، دستیابی به عوامل ضد میکروبی جدید و موثر امری ضروری و اجتناب ناپذیراست. محققان بر اهمیت استفاده از پتانسیل درمانی گیاهان دارویی در این زمینه تاکید کردهاند و معتقدند یکی از گونههای دارویی که میتواند به عنوان عامل ضد باکتری به کار رود، گیاه زنیان است. در این تحقیق ابتدا عصاره آبی زنیان تهیه شده و از این عصاره برای کاهش یون نقره به نانوذرات نقره استفاده شد. نانوذرات حاصله از این روش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنج مادون قرمز، اسپکتروسکوپی فرابنفش- مرئی و آنالیز اندازه ذرات مشخصه یابی شدند. آنالیز اندازه ذرات، میانگین 40 نانومتر را برای نانوذرات سنتزی نشان داد. به علاوه، خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی و نیز محلول محتوی نانوذرات نقره با استفاده از روش DPPH اندازهگیری شد. در ادامه میزان فنول کل عصاره مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
زنیان؛ سنتز سبز؛ نانوذرات نقره؛ میکروسکوپ الکترونی؛ فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
5.Ames, B. N., Shigenaga, M., Hagen, T. M. 1993. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 90: 22.
6.An, J., Zhang, M., Wang, S., Tang, J. 2008. Food Science and Technology, 41(6): 1100.
7.Mozaffarian, V. 2013. Identification of medicinal and aromatic plants of Iran. Farhang
Moaser Publications. Tehran, Iran. Pp 1201-1202.
8.Ramtek, C., Chakrabarti Bijayasarangi T. 2013. Journal of Chemistry, 2013: 1.
9.Shahidi, F. 2000. Mol. Nutr. Food Res. 44: 63.
10.Shun, Y. M., Wen Y. H., Yong C. Y., Jian G. S. 2003. Chinese Chemical Letters, 14: 810.
11.Singleton, V. L., Orthofer, R., Lamuela-Raventós, R. M. 1999. Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of folin–ciocalteu reagent, Method Enzymol, 299: 152.
12.Suman, T. Y., Radhika Rajasree, S. R., Ramkumar, R., Rajthilak, C., Perumal, P. 2014. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 118: 11.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 363 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 274 |