تعداد نشریات | 343 |
تعداد شمارهها | 6,970 |
تعداد مقالات | 57,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 48,951,410 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 37,798,286 |
مطالعه اثر رنگدانه جدا شده از باکتری سراشیا Serratia marcescens بر کیفیت و عمر ماندگاری ماهی کپور (Cyprinus carpio) در شرایط یخچال | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اسفند 1399 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.680654 | ||
نویسندگان | ||
سمیه بهرام ![]() | ||
1گروه شیلات، دانشگاه ازاد قامشهر | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه شیلات، قائمشهر، ایران | ||
چکیده | ||
پرودیجیوسین رنگدانه قرمز استخراج شده از باکترى Serratia marcescens است که دارای اثر ضدمیکروبی و ضداکسیدانی میباشد. در این پژوهش اثر رنگدانه پرودیجیوسین در غلظتهای 5/1و 2% بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 18 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد مطالعه در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 مورد ارزیابی میکروبی (شمارشکلی باکتری، شمارش باکتریهای سرمادوست و باکتری اسید لاکتیک) و شیمیایی (پراکسید، مقادیر تیوباربیوتیک اسید، اسید چرب آزاد، وpH) قرار گرفتند. نتایج نشان داد غلظت 2% پرودیجیوسین توانست اکسیداسیون لیپیدی را از طریق کاهش مقادیر پراکسید، تیوباربیوتیک اسید و اسیدچرب آزاد به تاخیر اندازد. تیمارحاوی پرودیجیوسین با غلظت 2% کمترین مقادیر pH، باکتری اسید لاکتیک، مقادیر کلی باکتری و مقادیر باکتریها سرمادوست را نشان داد و تا روز هجدهم نگهداری از مقادیر قابل قبول شاخص میکروبی برخوردار بود. با توجه به نتایج رنگدانه پرودیجیوسین با غلظت 2% میتواند به عنوان یک ترکیب ضداکسیدانی و ضدمیکروب طبیعی در فرآورده گوشتی استفاده گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
سراشیا مارسسنس؛ پرودیجیوسین؛ ماهی کپور؛ ضد میکروبی؛ آنتی اکسیدانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9 |