تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,203 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,861 |
اثر هیدروکسیپروپیلمتیلسلولز (HPMC) افزودهشده به آردزنی و لعاب ناگت ماهی سارم (Scomberoides commersonnianus) بر میزان جذب روغن و کیفیت آن طی نگهداری در فریزر (C° 18-) | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 9، شماره 3 - شماره پیاپی 35، آذر 1394، صفحه 70-82 اصل مقاله (328.8 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده در این پژوهش اثر هیدروکسیپروپیلمتیلسلولز (HPMC) افزودهشده به آردزنی و لعاب ناگت ماهی سارم بر میزان جذب روغن و کیفیت آن طی چهار ماه نگهداری بهصورت منجمد بررسی شد. تیمارها شامل شاهد (بدون HPMC در روکش)، A (حاوی 2 درصد HPMC در آردزنی)، B (حاوی 2 درصد HPMC در فرمولاسیون لعاب) و C (حاوی 1 درصد HPMC در آردزنی و 1 درصد HPMC در فرمولاسیون لعاب) بودند. آزمایشهای ترکیب تقریبی متشکله ناگتهای سرخشده مقدماتی و نهایی (رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و pH) در زمان صفر و آزمایشهای شیمیایی (TBA و FFA)، میکروبی (شمارش کل باکتریها، مزوفیل و سرمادوست)، رنگسنجی و آنالیز حسی طی چهار ماه نگهداری در فریزر در فواصل زمانی هر ماه یکبار، روی ناگتهای تولیدی سرخ شده مقدماتی انجام شد. در تیمارهای مختلف ناگتهای سرخشده مقدماتی و نهایی، مقدار پروتئین، pH و خاکستر بدون اختلاف معنیدار (05/0˃P) و میزان رطوبت و چربی میان تیمارها اختلاف معنیداری نشان دادند (05/0˂P)، بهطوریکه تیمار B با 2 درصد HPMC در لعاب کمترین مقدار چربی و بالاترین مقدار رطوبت را نسبت به سایر تیمارها نشان داد (05/0˂P). طی چهار ماه نگهداری ناگتهای ماهی، شاخصهای رنگ روشنایی و زردی، مقدار باکتریهای مزوفیل و شاخص پذیرش کلی کاهش و میزان TBA و FFA افزایش معنیداری نشان دادند (05/0˂P). نتایج این پژوهش نشان داد که HPMC افزودهشده در مراحل مختلف روکش بر شاخصهای فسادی اثری نداشت و افزودن 2 درصد HPMC در لعاب بر کاهش جذب روغن و حفظ رطوبت در محصول نهایی مؤثرتر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: سرخکردن عمیق؛ کاهش جذب روغن؛ ماهی سارم (Scomberoides commersonniantus)؛ ناگت ماهی؛ هیدروکسیپروپیلمتیلسلولز (HPMC) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 37 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 55 |