تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,006 |
تعداد مقالات | 83,641 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,608,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,762,842 |
ویژگیهای آنتیاکسیدانی عصاره بیلهر (Dorema aucheri) و کاربرد آن در روغن ماهی | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 9، شماره 3 - شماره پیاپی 35، آذر 1394، صفحه 83-89 اصل مقاله (598.61 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
چکیده بسیاری از گیاهان دارای خواص دارویی بوده و دارای اثر آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی میباشند. اخیراً توجه به ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی بهمنظور استفاده در صنایع دارویی و غذایی بهدلیل عوارض ناخواسته آنتیاکسیدانهای مصنوعی افزایش یافته است. ترکیبات پلیفنل از جمله ترکیبات بسیار مهم گیاهان بوده که دارای اثرات آنتیاکسیدانی میباشند. این ترکیبات در تمام اندامهای گیاهان یافتشده و بنابراین جزء مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل میدهند. در این مطالعه، شرایط استخراج شامل استفاده از سه حلال آب، اتانول و آب/ اتانول به نسبت 1 به 15 حلال به نمونه بهمدت 24 ساعت بود. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای حاصل با دو روش قدرت کاهندگی آهن و خاصیت آنتیاکسیدانی کل مورد سنجش قرار گرفت. مقادیر تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد برای ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی این عصاره بهکار رفت.اثرات آنتیاکسیدانی بیلهر در سیستم روغن ماهی نشان داد که اختلاف معنیداری بین مقادیر تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد با نمونه شاهد وجود دارد و توانست بهخوبی در طی نگهداری از روغن ماهی محافظت کند. بنابراین عصاره بیلهر میتواند بهعنوان یک ترکیب با خواص کاربردی دارای اهمیت میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: اسیدهای چرب آزاد؛ تیوباربیتوریک اسید؛ خاصیت آنتیاکسیدانی؛ نگهداری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 66 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 60 |