تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,976 |
اثر فیلم نانوبیوکامپوزیت برپایه تفاله پرتقال حاوی نانوفیبرسلولز و اسانس گزنه بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت گاو | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 6، دوره 11، 1 (41) بهار، فروردین 1400، صفحه 71-85 اصل مقاله (2.03 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2021.1926243.1311 | ||
نویسندگان | ||
سیده الهام موسوی کلجاهی1؛ آیناز علیزاده* 2؛ حامد همیشه کار3؛ هادی الماسی4؛ نارملا آصفی2 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصیگروه علوم و صنایعغذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
3استاد مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | ||
4دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایعغذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
گوشت گاو با وجود فساد سریع یکی از منابع پروتئینی اصلی در رژیم غذایی است. در این راستا استفاده از فیلمهای زیستتخریبپذیر حاوی اسانسهای گیاهی بهعنوان ترکیبات ضدمیکروبی یکی از روشهای افزایش ماندگاری تلقی میگردد. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر فیلم زیستتخریبپذیر حاصل از تفاله پرتقال حاوی اسانس گزنه و نانوفیبرسلولز در افزایش ماندگاری گوشت گاو در شرایط یخچالی به مدت 12 روز بود؛ بدین منظور نمونهها به سه گروه گوشت بدون پوشش (کنترل)، پیچیده شده در فیلم حاصل از تفاله پرتقال بدون اسانس و نانوفیبرسلولز و پیچیده شده در فیلم تفاله پرتقال حاوی 3 درصد اسانس گزنه و 6 درصد نانوفیبرسلولز تقسیمشده و در فواصل زمانی معین (روزهای 0، 4، 8 و 12) از نظر آزمونهای میکروبی (شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی، سایکروفیل و کلیفرم) و شیمیایی (pH، تیوباربیتوریکاسید و بازهای ازته فرار) مورد ارزیابی قرار گرفتند. مطابق نتایج بهدستآمده نمونه گوشت پیچیده شده در فیلم تفاله پرتقال حاوی 3 درصد اسانس گزنه و 6 درصد نانوفیبرسلولز دارای کمترین میزان رشد در میزان باکتریهای ذکرشده بعد از 12 روز نگهداری بود؛ همچنین نمونههای پیچیده شده در فیلم حاوی اسانس و نانوفیبرسلولز میزان کمتری از pH، تیوباربیتوریکاسید و بازهای ازته فرار را نسبت به دو نمونه دیگر بعد از 12 روز نگهداری نشان دادند. بهطورکلی نتایج این تحقیق حاکی از آن است که پوششدهی با فیلم حاصل از تفاله پرتقال حاوی اسانس گزنه و نانوفیبرسلولز میتواند منجر به افزایش زمان ماندگاری گوشت نگهداری شده در شرایط یخچالی گردد. TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back // TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back // TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian // TRANSLATE with EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back // | ||
تازه های تحقیق | ||
| ||
کلیدواژهها | ||
پرتقال؛ گزنه؛ نانوبیوکامپوزیت؛ نانوفیبرسلولز | ||
اصل مقاله | ||
| ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 426 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 304 |