تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,399 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,449,986 |
پیش تغلیظ و اندازه گیری فنیتروتیون در نمونه های آبی و سبزیجات به روش میکرو استخراج مایع پخشی با امواج فراصوت برپایه به کارگیری حلال های آلی با چگالی کمتر از آب | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 7، دوره 15، شماره 1، خرداد 1400، صفحه 59-68 اصل مقاله (443.73 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jacr.2021.682620 | ||
نویسندگان | ||
فائزه خلیلیان* 1؛ محمد رضایی2 | ||
1دانشیار شیمی تجزیه، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره)، تهران، ایران | ||
2استادیار شیمی تجزیه، پژوهشکده چرخه سوخت هستهای، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
حشرهکشها پس از استفاده میتوانند در مواد غذایی باقی بمانند و در محیط، خاک سطحی و آب زیر زمینی گسترش یابند. حضور باقیمانده حشرهکشها در مواد غذایی یکی از نگرانیهای مهم برای مصرفکنندگان است و آنها در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارند. در این پژوهش، یک روش میکرو استخراج مایع پخشی با امواج فراصوت برپایه بهکارگیری حلالهای آلی با چگالی کمتر از آب برای استخراج و اندازهگیری حشرهکش فنیتروتیون در نمونههای سبزی و آب توسعه داده شد. عاملهای موثر بر استخراج شامل نوع و حجم حلال استخراجکننده، دما، قدرت یونی و زمان جداسازی با گریزانه بررسی و بهینهسازی شدند. در شرایط بهینه استخراج، منحنی واسنجی در گستره 0/2 تا 100 میکروگرم بر لیتر در نمونه آبی و در گستره 02/0 تا 20 میلیگرم بر کیلوگرم در نمونه گیاه بهدست آمد. قابلیت کاربرد روش در استخراج و اندازهگیری فنیتروتیون در نمونه سبزی و آب بهطور موفقیتآمیزی مورد ارزیابی قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
فنیتروتیون؛ میکرواستخراج مایع پخشی با امواج فراصوت؛ دستگاه سوانگاری گازی | ||
مراجع | ||
[1] Krol, W.J.; Arsenault, T.L.; Pylypiw, H.M.; Mattina, M.J.I.; J. Agric. Food Chem. 48, 4666-4670, 2000. [2] Torres, C.M.; Pico, Y.; Manes, J.; J. Chromatogr. A 754, 301-331, 1996. [3] Helferich, W.; “Food Toxicology”, CRC, USA, 2001. [4] List of permitted pesticides in the country, Plant protection organization, 1378. [5] Hotchkiss, J.H.; Crit. Rev. Food Sci. Nu tr. 31, 191-203, 1992. [6] Li, J.; Sander son, R.D.; Jacobs, E.P.; J. Membrane. Sci. 205, 247-257, 2002. [7] Farmer, A.D.; Collings, A.F.; Jameson, G.J.; Intern. J. Mineral. Proc. 60, 101-113, 2000. [8] Fernandez-Perez, V.; Tapiador, J.; Martin, A.; Luque de Castro, M.D.; Innov. Food Sci. Emerging Technol. 5, 361-368, 2004. [9] Priego-Capote, F.; Luque de Castro, M.D.; Trends Anal. Chem. 23, 644-653, 2004. [10] Luque-Garcia, J.L.; Luque de Castro, M.D.; Trends Anal. Chem. 22, 41-47, 2003. [11] Solich, P.; Polydorou, C.K.; Koupparis, M.A.; Efstathiou, C.E.; J. Pharm. Biomed. Anal. 22, 781-789, 2000. [12] Bermejo-Barrera, P.; Muniz-Naveiro, O.; Moreda-Pineiro, A.; Bermejo-Barrera, A.; Anal. Chim. Acta 439, 211-227, 2001. [13] Luque de Castro, M.D.; Luque-Garcia, J.L.; “Acceleration and Automation of Solid Treatment sample”, Elsevier , Netherlands, 2002. [14] Vieira, M.A.; Ribeiro, A.S.; Dias, L.F.; Curtius, A.J.; Spectrochim. Acta B 60, 643- 652, 2005 [15] Caldeira, I.; Pereira, R.; Climaco, M.C.; Belchior, A.P.; De S ousa, R.B.R.B.; Anal. Chim. Acta 513, 125-134, 2004. [16] Regueiro, J.; Llompart, M.; Garcia-Jares, C.; Garcia-Monteagudo, J.C.; Cela, R.; J. Chromatogr, A 1190, 27-38, 2008. [17] Rezaee, M.; Assadi, Y.; Milani Hosseini, M.R.; Aghaee, E.; Ahmadi, F.; Berijani, S.; J. Chromatogr A 1116, 1-9, 2006. [18] Saleh, A.; Yamini , Y.; Faraji, M.; Rezaee, M.; Ghambarian, M.; J. Chromatogr. A 1216, 6673-6679, 2009. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 133 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 76 |