تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,455,824 |
تأثیر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp.) بر رشد و درصد بازماندگی میگوی سفید غربی(Litopenaeus vannamei) در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 1، فروردین 1386، صفحه 51-58 اصل مقاله (319.06 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
برای پی بردن به اثر پودر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp .) حل شده در آب ، بر رشد و درصد بازماندگی میگوی سفید غربی Litopenaeus vannameiدر شوریهای 30 و 40 قسمت در هزار تحقیقی در ایستگاه تحقیقاتی بندرگاه واقع در استان بوشهر به مدت 45 روز انجام شد. این تحقیق از چهار تیمار همراه با سه تکرار ، شامل 2 تیمار آزمایشی (پودر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp .) حل شده در آب همراه با غذای پلت مرحله رشد در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار) و 2 تیمار شاهد (غذای پلت مرحله رشد در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار) تشکیل شده بود. نتایج نشان دادند که میزان رشد و درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 30 قسمت در هزار که از پودر پروبیوتیک حل شده در آب (Bacillus sp .) همراه با غذای پلت مرحله رشد استفاده کرده بودند بطور معنی داری بیشتر از میگوهای تیمار شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک به آب در شوری 30 قسمت در هزار) بود (05/0>p). از طرف دیگر با وجود اینکه میزان رشد میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار نسبت به میگوهای شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک به آب در شوری 40 قسمت در هزار) بیشتر بود ولی از لحاظ آماری هیچگونه تفاوت معنیدار بین آنها مشاهده نگردید، این در حالی است که درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار نسبت به میگوهای شاهد بطور معنی داری بیشتر بود (05/0>p). همچنین نتایج حاکی از آن است که میزان رشد و درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 30 قسمت در هزار در مقایسه با میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار بطور معنی داری بیشتر میباشد (05/0>p). در نتیجه از این تحقیق چنین اسنتباط می شود که دادن پودر پروبیوتیک باسیلوس حل شده در آب در شوری 30 قسمت در هزار همراه با غذای پلت مرحله رشد میتواند بسیار مفید باشد. در حالی که در شوری 40 قسمت در هزار چندان ثمر بخش و مفید نیست. لازم است گفته شود که داده های بدست آمده از طریق نرم افزار آماری spss و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. | ||
مراجع | ||
1- شکوری . م.، 1376. فنآوری تکثیر و پرورش متراکم میگو. معاونت تکثیر و پرورش آبزیان اداره کل آموزش و ترویج.101 صفحه. 2- فولر، روی.، 1933. پروبیوتیکها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور.ترجمه افشار مازندران ، نادر، ابوالفضل، رجب. 1380.انتشارات نوربخش. 3- مقیمی. م.، 1376. راهنمای کشت و پرورش میگوی ببری سبز. مرکز تحقیقات شیلاتی خلیج فارس– بوشهر.76 صفحه. 4- Bo WANG , Y. XU , Z.R .XIA , M.S.2006. The effectiveness of commercial probiotics in northern white shrimp Penaeus vannamei ponds. Feed Science Institute of Zhejiang University, The Key Laboratory of Molecular Animal Nutrition, Ministry of Education, Hangzhou 310029, China
5- Fuller , R .,1989 .Probiotics in man and animal .J.Appl.Bacteriol.66,365-378.
6- Balcazar,J.L. de Blas,I. Ruiz Zarzuela,I. Cunningham,D. Vendrell,D. and Luis Muzquiz,J.2006.The role of probiotic in aquaculture. veterinary Microbiology ,. Volume 114 , issues 3-4 , 31 May 2006 173- 186.
7- Ochoa-Solano,J.L. and Olmoa-soto,J.2005. The functional property of Bacillus for shrimp feed. Food Microbiology, voume 23 , issue 6 , page 519-525.
8- Mazza, G. 1983. Genetic studies on the transfer of antibiotic resistance genes in Bacillus subtilis strains. Chemioterapia 2:64-72.
9- Mazza, P. 1994. The use of Bacillus subtilis as an antidiarrhoeal microorganism. Boll. Chim. Farm. 133:3-18
10- Mazza, P., F. Zani, and P. Martelli. 1992. Studies on the antibiotic resistance of Bacillus subtilis strains used in oral bacteriotherapy. Boll. Chim. Farm. 131:401-408
11- McIntosh,D. Samocha,T.M. Jones E.R. Lawrence,A.L. McKee,D.A. Horowitz,S. Horowitz,A. The effect of a commercial bacterial supplement on the high-density culturing of Litopenaeus vannamei with a low-protien diet in an outdoor tank system and no water exchange. Texas Agriculture Experiment Station-Shrimp Mariculture Project,4301 Waldron Road.
12- Ringerpart, .R.W.1998. Genetic analysis, p. 27-74. In C. R. Harwood, and S. M. Cutting (ed.), Molecular biological methods for Bacillus. John Wiley & Sons Ltd., Chichester, England.
13- Rengpipat,S. Tunyanun A, Fast AW, Piyatiratitivorakul S, Menasveta P. 2003. Enhanced growth and resistance to Vibrio challenge in pond-reared black tiger shrimp Penaeus monodon fed a Bacillus probiotic. Department of Microbiology, Faculty of Science, Chulalongkorn University, Bangkok 10330, Thailand. sirirat@sc.chula.ac.th. 169-73.
14- Rosenberry, B. 2000. World shrimp farming 2000. Shrimp News International,324 p.
15- Rosenberry, B. 2001. World shrimp farming 2001. Shrimp News International,316 p.
16- Rosenberry, B. 2002. World shrimp farming 2002. Shrimp News International,276 p.
17- Zeheng ,A and Yangl, S.K,. 2004. Bacillus subtilis spore coat. Microbiol. Mol. Biol. Rev. 63:1-20.
18- Wyban, J.A. & Sweeney, J.N. 1991. Intensive shrimp production technology. High Health Aquaculture Inc., Hawaii. 158 pp.
19- Ziaei-Nejad,S. Habibi Rezaei,M. Azari Takami,G. L.Lovett,D.2000. The effect of Bacillus spp bacteria used as probiotics on digestive enzyme activity , survival and growth in the Indian white shrimp Fenneropenaeus idicus. Department of Fisheries Natural Rosources Faculty.University of Tehran karaj,31585-4314,Iran. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 49 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 35 |