تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,449,683 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,361 |
مطالعه تأثیر سطوح مختلف کنجاله پنبه دانه بجای پودر ماهی در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 1، شماره 3، مهر 1386، صفحه 59-66 اصل مقاله (290.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
جهت بررسی اثر جایگزینی جزیی کنجاله پنبه دانه به جای پودر ماهی بر عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان((Oncorhynchas mykiss، همچنین بررسی اثر فروسولفات در خنثی کردن سمّیت گوسیپول موجود در کنجاله پنبه دانه،7 سطح جایگزینی (0 ،10، 20 ،25 ،30 ،35 و40 درصد) کنجالة پنبه دانه دارای فروسولفات و بدون فروسولفات در نظر گرفته شد و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل7 ×2 مورد مقایسه قرار گرفتند. به این منظور 840ماهی قزل آلای رنگین کمان انتخاب و در 42 قفس به طور مساوی تقسیم شدند و پس از دو هفته سازگاری، به مدت 10هفته مورد آزمایش قرار گرفتند.وزن بدن و شاخص وضعیت هر2 هفته یکبار و هزینه غذا به ازاء تولید هر کیلوگرم ماهی،بازده مصرف پروتئین ومصرف ظاهری پروتئین خالص در پایان مورداندزه گیری و مقایسه قرار گرفتند.در جریان آزمایش تلفاتی ناشی از تیمارهای آزمایشی مشاهده نگردید.بررسی صفات مورد اندازه گیری نشان دادکه،نتایج حاصل ازجایگزینی کنجالة پنبه دانه به جای پودر ماهی در بعضی از سطوح (بویژه20درصد) با نتایج حاصل از جیره شاهد (فاقد کنجاله پنبه دانه) اختلاف معنیداری ندارد(05/0<p)،این سطح از جایگزینی همچنین پس از جیره شاهد بهترین عملکرد را داشت،که احتمالاً بعلت تعادل مناسب در اسید آمینه های ضروری جیره، بوده است.به طور کلی افزودن فروسولفات به کنجاله پنبه دانه بهبود معنی داری در عملکرد جیره ها ایجاد نکرد و نتایج نشان دهنده سطح پائین گوسیپول در کنجالة پنبه دانه به کار گرفته شده بود.البته به نظر می رسد که استفاده از فروسولفات در سطوح بالای کنجاله پنبه دانه،اثر مهار کننده مطلوبی بر گوسیپول موجود در آن داشته است، با این حال سطوح بالای کنجالة پنبه دانه (بویژه سطح 40درصد)، نسبت به جیره شاهد،در اکثر صفات مورد اندازه گیری کاهش معنی داری ایجاد کرد.بر اساس معیار هزینة غذا به ازای تولید هر کلیوگرم ماهی و در شرایط قیمتهای زمان این آزمایش اقتصادی ترین جیره به کار گرفته شده در این تحقیق، جیره حاوی سطح جایگزینی 20 درصدکنجاله پنبه دانه بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی قزل آلای رنگین کمان؛ کنجالةپنبه دانه؛ پودرماهی؛ گوسیپول؛ فروسولفات | ||
مراجع | ||
1- اداره کل آموزش و ترویج: معاونت تکثیر و پرورش آبزیان .1367.مدیریت تغذیه ماهیان سرد آبی، شرکت سهامی شیلات ایران. 2- پور رضا،ج.1360.ارزشیابی غذایی کنجالههای پنبه دانه تولید شده در ایران،پایان نامه کارشناسیارشد، دانشگاه شیراز . 3- دوره تکمیلی ماهیان سرد آبی.1373 . شرکت سهامی شیلات ایران، صفحه:106. 4- ریتز،ا.ر.1374.تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا و ماهی آزاد. ترجمه حسین عمادی،چاپ چهارم، ماهنامه آبزیان، صفحه: 22. 5- شیرمحمد، ف. 1376 .جایگزینی منابع پروتئینی گیاهی به جای پودر ماهی در تغذیه قزل آلای رنگین کمان. پایاننامه کارشناسیارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان. 6- مالک، ف.1360. اندازهگیری گوسیپول در پنبه دانههای کشت شده در ایران، روغن و کنجاله باقیمانده از روغن کشی، پایان نامه کارشناسیارشد، انستیتو علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 7- یادگاری، ا. 1376. بررسی ارزش غذایی مخمر تورولا (پروتک) در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان. پایاننامه کارشناسیارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. 8- Cowey,C.B.1992.Nutrition:estimating requirements of rainbow trout (Oncorhynchas mykiss). Aquaculture, 100:177-1890.
9- Dabrowski,K.,Rinchard,J.,.Lee,K.J.,.Blom,J.H., Ciereszko,A.,and Ottobre,J.2000. Effects of diets containing gossypol on reproductive capacity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Biology of Reproduction, 62:l 227-234.
10- Gomes,E., Rema,P., and Kaushik,J.1995. Replacement of fish meal by plant proteins in the diet of rainbow trout:digstibilty and growth performance .Aquaculture.,130:177-186.
11- Hepher, B.1988. Nutrition of pond fishes. Combridge University press Combridge, P: 435.
12- Herman, R.L. 1970. Effects of gossypol on rainbow trout, Richardson, J. Fish Bio1,2 : 293-304.
13- Kyeong-Jun Lee., and Dabrowski, K.2002. Gossypol and gossypolone enantiomers in tissues of rainbow trout fed low and high levels of dietary cottonseed meal.Agric. Food chem,50(10) :3056-3061.
14- Kyeong-Jun Lee., Richard,J., Dabrowski,K., Babiak,I., Joseph,S., Ottobre and James ,E.,Christensen.2005 . Long-term effects of dietary cottonseed meal on growgh and reproductive performance of rainbow trout: tree- year study.Animal feed science and technology,126(1-2) :93-106.
15- Lovell,T.1989.Nutrition and feeding of fish,AuburnUniversity,Van Nostrand Reinhold ,New York,p: 260.
16- Marnbrini,M., and Kaushik,S. 1993. Indispensable amino acid requirements of fish: Correspendence between aquantiative data and amino acide profiles of tissue proteins. Proc EIFAC Workshop on Methodology for Determination of Nutrient Requirements in Fish. D-8031 Eicherau,Germany,p: 11.
17- Mickelson, O., and Yang, M.G. 1966. Naturally occurring toxicants in foods. FASEB,25,P: 104-123.
18- Minh Anh Pham.,Kyeong-Jun Lee., Se-Jin Lim., and Kwan-Ha Park.2007. Evaluation of cottonseed and soybean meal as partial replacement for fish meal in diets for juvenile Japanese flounder Paralichthys olivaceus. Fisheries Science, 73 (4) : 760-769.
19- Morales, A.E., Gardenete, M., De la Miguera, M., and Sanz, A.1994 .Effects of dietary protein source on growth,feed conversion and energy utilization in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss).Aquaculture,124: 117-126.
20- Richard, K.J.Lee., Dabrowski, K., Ciereszko, A.J., Blom, H., and Ottobre, J.S. 2003. Influence of gossypol from dietary cottonseed meal on haematology , reproductive steroids and tissue gossypol enantiomer concentration in male rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture Nutrition, 9(4): 275-282.
21- SAS.Institute. 1993. SAS User’s guide:Statistics.SAS inst .Inc., Cary,NC.
22- Stansbury, M. F., Pons, Jr. W.A., and Denhartog,G.T.1956. Relations between oil nitrogen and gossypol in cottonseed kernel. J.Am.Oil Chemists’Soc, 33: 282-286.
23- Tacon,A.G.J and Cowey,C.B.1985. Protein and amino acid requirements. P.155-184 In: P.Tytler and P.Calow (eds). Fish energetic.New perspectivews, Croom Helm Ltd. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 40 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 33 |