تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,167 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
اثر لوامیزول هیدروکلراید روی تغییرات لنفوسیتی و عیار آنتی بادی سرمی ضد ویروس نیوکاسل در جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 3، شماره 7، تیر 1388، صفحه 31-38 اصل مقاله (930.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
یکی از راههای پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل واکسیناسیون به موقع می باشد . ارزش هر واکسن در میزان تیتر آنتی بادی تولیدی بعد از واکسیناسیون است. به نظر می رسد داروی لوامیزول هیدروکلراید روی سیستم ایمنی بدن اثر تقویت کنندگی داشته . در این راستا 225 قطعه جوجه یکروزه نژاد گوشتی سویه تجاری راس به 5 گروه و در سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد ( بدون مصرف دارو ). گروه دوم لوامیزول هیدروکلراید را از یک روزگی به صورت تزریق زیر جلدی با دزmg/kg 2 یک بار درهفته تا هفته ششم ،گروه سوم لوامیزول هیدروکلراید را از یک روزگی تا هفته 6 با دزmg/kg 10 به صورت آشامیدنی روزانه دریافت کرد. گروه چهارم لوامیزول هیدروکلراید را همزمان با واکسن نیوکاسل با دزmg/kg 2 به صورت یکبار تزریق زیرجلدی دریافت کرد. گروه پنجم لوامیزول هیدروکلراید را با دزmg/kg 10 همزمان با واکسن نیوکاسل به صورت آشامیدنی به مدت 24 ساعت دریافت کرد. نمونه گیری 11 روز بعد از هر واکسیناسیون انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که میانگین عیار پادتن ضد ویروس نیوکاسل (HI ) و تعداد لنفوسیت ها پس از واکسیناسیون مرحله اول و دوم علیه بیماری نیوکاسل با واکسنهای ( سویهB1 و Lasota) بین گروه شاهد با سایر گروه ها تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0/01). ولی در آزمایش نمونه ها پس از مرحله سوم واکسیناسیون با واکسن(Lasota ) بین گروه شاهد با سایر گروهها تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. تجویز این دارو روی ضریب تبدیل غذایی و میانگین وزن جوجه ها در هفته های مختلف تاثیری نشان نداد. با این وجود استفاده از این ترکیب می تواند موجب تقویت اثر واکسیناسیون در سنین اولیه گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
لوامیزول هیدروکلراید؛ واکسیناسیون؛ جوجه های گوشتی؛ ویروس نیوکاسل | ||
مراجع | ||
1- قمریان، ع. (1382): داروهای دامپزشکی و نهادههای تغذیه ای دام، طیور و آبزیان ایران، چاپ دوم، انتشارات قمریان، تهران. 2- کورولکواس،ا. ، (1377): شیمی دارویی، ترجمه شفیعی،ع، انتشارات دانشگاه تهران. جلد دوم. صفحه (1041، 1059، 1519).
3- Angelov, A.T., Arnaudov, Kh., Boiadzhieva, I., 1984; Effect of levamisole on the level of antihemagglutinins, serum sialic acid and lysozyme in the aerosol vaccination of chickens against Newcastle disease. Vet Med Nauki; 21(10):63-6.
4- Calnek, B.W., Barnes, H.J., Beard, C.W., Mc-Dougald, I.R., Saif, Y.M., (1997): Diseases of Poultry.10th Ed. pp: 541-562.
5- Giambrone, J.J., Klesius, P.H., (1985): Effect of levamisole on the response of broilers to coccidiosis vaccination, Poult Sci; 64(6):1083-9.
6- Hardman, J.G., Limberd, I.E., Gilman, A.G., (2001): The pharmacological basis of therapeutics, 10th Ed. Mc Graw Hill New York; pp: 1477.
7- Ivanov, I.E., Arsov,R., Simov, I., Dimov, I., Sizov, I., (1997): Effect of tuberculin and levamisole on immune response after vaccinating calves against Para influenza and salmonella infection, Vet Med Nauki; 24(4):43-9.
8- Katzung, B., (2001): Basic and clinical pharmacology, 8 Th Ed .Mc Graw Hill New York; pp: 979.
9- Murphy, F.A., Gibbs. E. P. J., Horzine. K. M. C., Studdert.M.J., 1999; Veterinary Virology, Academic Press. 3rd Ed., pp: 411-428.
10- Soppi, E., Lassila, O., Viljanen, M.K., Lehtonen,O.P., Eskola, J., (1979): In vivo effect of levamisole on cellular and humoral immunity in normal chickens, Cline Exp Immunol; 38(3): 609-14. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 41 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 37 |