تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,157 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,825 |
جداسازی سالمونلا از زرده تخم مرغ های محلی شهرستان ارومیه | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 3، شماره 7، تیر 1388، صفحه 51-56 اصل مقاله (217.06 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
گاستروآنتریت سالمونلایی معمولا به دنبال بلع آب و غذای آلوده اتفاق می افتد و در بعضی از کشورها مثل ایالت متحده آمریکا در حدود 15 درصد ازعفونت های غذازاد را به خود اختصاص میدهد. درانتقال این بیماری، مواد غذایی خام با منشاء دامی بویژه گوشت و تخم مرغ حائزاهمیت فراوانی هستند. با توجه به اهمیت تخم مرغ در انتقال سالمونلوزیس و مصرف بالای تخم مرغ های محلی و غیر صنعتی در منطقه، همچنین پی بردن به میزان آلودگی سالمونلایی، تعداد 100 نمونه تخم مرغ محلی از دست فروشیهای سطح شهرستان ارومیه تهیه و در آزمایشگاه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند. جداسازی سالمونلا منحصرا از زرده تخم مرغ ها و با استفاده از روش های مندرج در رفرانس های هاریگان و BAM انجام شد. از100 تخم مرغ مورد بررسی، تعداد 6 نمونه (6درصد) آلوده به سالمونلا تشخیص داده شدند. سپس نمونه های آلوده، با استفاده از آنتی سرم پلی والان گروه بندی سرمی شدند و در نهایت مشخص شد که همه سالمونلا های جدا شده، متحرک و متعلق به گروه سرمی D (سالمونلا آنتریتیدیس) می باشند. با توجه به آلودگی بالای تخم مرغ های محلی به سالمونلا و امکان ایجاد بیماری در صورت مصرف، لزوم اطلاع رسانی و اجتناب از مصرف مواد غذایی غیر پاستوریزه با منشاء دامی پیشنهاد می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی سالمونلایی؛ تخم مرغ محلی؛ ارومیه | ||
مراجع | ||
1- جعفری، ر.ع. فضلارا، ع. دلیراننیا، ع. (1385): بررسی آلودگی سالمونلایی در تخممرغهای بومی مصرفی در اهواز. مجله دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، شماره 13، صفحه 63-58. 2- جمشیدی، ا. ع. (1363): بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در تخممرغهای مصرفی شیراز و اهمیت آن از نظر بهداشت عمومی. چکیده پایان نامههای دانشگاه شیراز، دانشکده دامپزشکی، صفحه 62. 3- حیمی، پ. (1376): میزان پراکندگی سالمونلایی زرده تخم مرغ های مصرفی استان تهران.فصل نامه جامعه دامپزشکان ایران، سال پنجم شماره دهم، صفحه 30-27. 4- رضویلر، و. (1382):میکروب های بیماریزا در مواد غذایی و اپیدمیولوژی مسمومیت های غذایی. انتشارات دانشگاه تهرانِِ، چاپ دوم، شماره 2431، صفحه 76-60. 5- رکنی، ن. (1386): اصول بهداشت مواد غذایی. انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ششم، شماره 2208، صفحه 10-4. 6- رهنما، ش. (1377): بررسی سروتیپهای مختلف سالمونلا در تخم مرغ و تعیین ارتباط زنجیره این سروتیپها در انسان. پایاننامه دانشجویی شماره 326، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، صفحه 82. 7- میرسلیمی، س. م. (1374): سالمونلا انتریتیدیس، اهمیت انتشار،کنترل وپیشگیری. فصل نامه علمی- تخصصی طیور،دوره 4، شماره 1، صفحات 40-2.
8- Bacteriological Analytical Manual. (2007): salmonella. U.S. Food and Drug Administration.
9- Bygrave A. C. and Gallagher J. (1989): Transmission of salmonella enteritidis in poultry. Veterinary Records,124:333-340.
10- Chang, Y. H. (2000): Prevalence of Salmonella spp. In poultry broilers and shell eggs in Korea. Journal of Food Protection. 63(5):655-658.
11- Gast T. J. and Rowe B. H. (1998): salmonella enteritidis phage type 4 and hens eggs Lancet. 1:280.
12- Harrigan, W. F. (1998): Laboratory Methods in Food Microbiology. 3rd edition, Academic Press. pp:180-186.
13- Humphrey, T.J. et al. (1991): Numbers of Salmonella entertidis in the contents of naturally contaminated hens eggs. Epidemiology and infection. 106(3):489-496.
14- Poppe, J. (1992): Salmonella in laying hens and eggs from flocks with salmonella in their environment. Canadian Jornal of Veterinary Research. 56(3): 226-243.
15- Schutz, G.E. et al. (1996): Prevalence of Salmonella enteritidis in poultry shell eggs in Arkansas. Southern Medical Journal. 89(9): 889-891.
16- Shareef h.(1997): Recording of two types of salmonella from eggs of range rearing hens and ducks. Iraqui Journal of Veterinary Science. 12(2) :25-28.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 39 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 54 |