تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,537 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,055 |
اثر سطوح متفاوت ویتامین E در جیره مرغ مادر گوشتی بر تولید و کیفیت تخممرغ | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 3، شماره 9، دی 1388، صفحه 37-44 اصل مقاله (390.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر سطوح مختلف ویتامین E در جیرة مرغ مادر گوشتی آرین بر تولید تخممرغ و کیفیت درونی تخممرغ قابل جوجه کشی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 280 قطعه مرغ مادر گوشتی آرین و 28 خروس به صورت تصادفی در 28 واحد آزمایشی توزیع شدند. هفت سطح ویتامین E (0، 20، 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بینالمللی در کیلوگرم جیرة مرغ مادر گوشتی آرین) به عنوان هفت تیمار آزمایشی از هفته 27 تا 35 درنظر گرفته شد. جیرههای آزمایشی تأثیر معنیداری (05/0≤P) بر تولید تخممرغ در کل دوره نداشتند، ولی تولید تخممرغ گروه شاهد از بقیه گروهها کمتر بود. سطوح مختلف ویتامین E در جیرة مرغ مادر بر واحد هاو (هفته 31)، pH سفیده، ضخامت پوسته و رنگ زرده (فقط هفته 35) اثر نداشت، اما در هفته 35، مرغهایی که سطوح 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بینالمللی ویتامین E در کیلوگرم جیره را دریافت کردند، واحد هاو بیشتری (05/0≤P) نسبت به گروه شاهد داشتند (به ترتیب 21/92، 89/93، 25/93، 61/94 و 09/93 در مقابل 06/87). نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح بالای ویتامین E در جیرهی مرغهای مادر گوشتی میتواند موجب بهبود نسبی کیفیت درونی تخم مرغ های قابل جوجه کشی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ویتامین E؛ مرغ مادر گوشتی؛ تولید تخم مرغ و کیفیت تخم مرغ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 62 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 52 |