تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,006 |
تعداد مقالات | 83,645 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,623,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,775,387 |
جستجوی لیستریا مونوسیتوژنز در شیر خام و پاستوریزه استان کردستان | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 3، شماره 9، دی 1388، صفحه 71-76 اصل مقاله (540.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
لیستریا مونوسیتوژنز در آب ، خاک ، حیوانات ، شیر و مواد غذایی با منشاء حیوانی وجود دارد و پراکندگی آن در جهان زیاد است. لیستریا مونوسیتوژنز در گاو باعث ایجاد آنسفالیت ، سقط جنین و سپتی سمی شده و امکان دارد انسان از راه های مختلف به این باکتری آلوده شده و دچار عوارض سختی از جمله سقط جنین در زنان حامله و سپتی سمی در نوزادان گرددکه منتهی به اختلالات سیستم عصبی مرکزی ، اندوکاردیت و بیماریهای پوستی و گوارشی گردد. به دلیل اینکه شیر یک ماده غذایی اصلی محسوب می شود که در تمام کشورهای پیشرفته مصرف آن در سنین مختلف اهمیت خاصی دارد و نیز یکی از راه های انتقال این باکتری به انسان می باشد و همچنین با توجه به وضعیت کردستان از نظر بهداشتی و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد ، در این پژوهش سعی شده است که با آزمایش شیرهای خام و پاستوریزه ، وضعیت آلودگی به این باکتری مورد بررسی قرار گیرد. بدین جهت 100نمونه شیر پاستوریزه و 100 نمونه شیر خام از شهرهای استان به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی تهیه واز نظر باکتریولوژی آزمایش شد.پس از جمع آوری نمونه ها و سانتریفوژ آنها ، رسوب بدست آمده به لوله حاوی محیط براس غنی کننده لیستریا منتقل شد و پس از گذشت -73روز ، از محیط غنی کننده نمونه برداری شد و در محیط آگار انتخابی لیسستریا به روش خطی کشت گردید وجهت تشخیص وتایید کلونیها در شرایط استاندارد، از تستهای بیوشیمیایی استفاده شد. پس از اتمام آزمایشهای باکتریولوژی از بین 100 نمونه شیر خام 6 مورد ( 6% ) باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و از بین 100 مورد نمونه شیر پاستوریزه 1 مورد ( 1% ) جدا گردید. با توجه به نتایج مشابه به دست آمده از جستجوی این باکتری در شیر خام توسط محققین سایر کشورها ، توجه به اهمیت اصول دقیق پاستوریزاسیون و عدم مصرف شیرهای خام توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
لیستریا مونوسیتوژنز؛ شیر خام؛ شیر پاستوریزه؛ استان کردستان | ||
مراجع | ||
1- تاج بخش، حسن (1368): باکتری شناسی عمومی، انتشارات دانشگاه تهران، صفحه 687- 686. 2- ذوقی، اسماعیل (1372): بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، تالیف جیمز اچ استیل، انتشارات جهاد سازندگی، صفحه 647-617 . 3- سرکشیک خبازی، مهدی (1380): بررسی لیستریا منوسایتوژنز در ماهیان پرورشی تازه،دودی شده و یخهای مورد استفاده جهت سرد نگه داشتن ماهیان تازه در استانهای تهران و گیلان، پایان نامه دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران. 4- مرتضوی، علی و همکاران (1376): میکروبیولوژی غذایی مدرن، تالیف جیمز. ام. جی، جلد دوم، انتشارات دانشگاه مشهد، صفحه 435-389 5- Addas B. M. & Jan M.S. (2002): Cerebellar abscess due to Listeria Monocytogenes. Saudi med j .feb: 23(2): 226-8.
6- Blood, D.C (2000): Veterinary medicine , 9 th edition . PP: 660-665.
7- Cother P.D. & Reilly K.(2001): Role of the glutamatedecarboxylase acid resistance system in the survival of Listeria Monocytogenes LO28 in low pH foods , j food prot , sep ; 64(9) : 1362-8.
8- De Buyser M.L. & Duffer B. (2001) : Implication of milk and milk products in food-bome disease in France and in different industrialise countries , Int j food microbial. Jul20 ; 67(1-2) : 1-17.
9- Desmasures N .and Bazin F. (2005): Microbiological composition of raw milk from
10- jayarao B.M & henning D.R. (2006): Prevalence of food-barne pathogens in bulk tank milk , j Dairy sci, oct : 84(10) : 2157-62 .
11- Mansfield,B.E., Freitag, N.E. (2003): Listeria monocytogenes pathogenesis: Exploration of alternative hosts. Abstracts of the general meeting of the American society for microbiology 103: B-186.
12- Nightingale, K.K., etal.(2004): Ecology and transmission of Listeria monocytogenes infecting ruminants and in the farm environment, American society for microbiology, 2004 Aug : 4458-4467.
13- Uraz,G. and Yucel , N. (1999): The isolation certain pathogen microorganism from caw milk , cent Eur public health , Aug ; 1(3) : 145-8. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 65 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 42 |