تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,170 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
اثر سطوح مختلف پروتئین و اسید آمینه لیزین در دورهی رشد بر خصوصیات بستر و لاشه جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 10، فروردین 1389، صفحه 37-46 اصل مقاله (449 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و لیزین در جیرههای غذایی دورهی رشد جوجههای گوشتی (جنس ماده) بر خصوصیات لاشه و بستر بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 انجام پذیرفت. در روز 21 آزمایش، جوجهها در قالب چهار تکرار و هر تکرار دوازده قطعه، با ترکیبی از پروتئین و لیزین (18 درصد پروتئین و 8/0، 9/0، 0/1 و 1/1 درصد لیزین – 20 درصد پروتئین و 8/0، 9/0، 0/1 و 1/1 درصد لیزین – 22 درصد پروتئین و 8/0، 9/0، 0/1 و 1/1 درصد لیزین) تا سن 42 روزگی تغذیه شدند. تجزیه و تحلیل آماری دادهها در قالب طرح کاملا تصادفی و با استفاده از بسته نرمافزاری SAS انجام پذیرفت. سطوح پروتئین و لیزین تاثیر معنیداری بر افزایش وزن بدن و وزن نسبی لاشه، سینه، ران و چربی محوطهی بطنی (گرم به ازای هر 100 گرم وزن لاشه) داشته است. در این آزمایش، جوجههای گوشتی ماده پاسخ بیشتری به افزودن لیزین در جیرهی حاوی 18 درصد پروتئین در مقایسه با جیرههای حاوی 20 و 22 درصد پروتئین از نظر افزایش وزن بدن، وزن لاشه، سینه و ران نشان دادند. باتوجه به نتایج این تحقیق میزان نیاز به لیزین در جیرههای حاوی 18 درصد پروتئین از نظر افزایش وزن بدن، وزن لاشه، سینه و ران، 1/1 درصد و در جیرههای حاوی 20 درصد پروتئین از نظر چربی محوطه بطنی 0/1 درصد میباشد. کاهش سطح پروتئین جیره سبب کاهش ازت، pH و رطوبت بستر گردید که این اثرات میتواند سبب بهبود کیفیت هوا در داخل سالن شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام؛ لیزین؛ جوجههای گوشتی؛ لاشه؛ بستر | ||
مراجع | ||
1- Abebe, S., Morris T. R., (1990): Note on the effects of protein concentration on responses to dietary lysine by chicks. British Poultry Science. 31, 255–260 2- Baker, D. H., and Y. Han., (1994): Ideal amino acid profile for chicks during the first three weeks post hatching. Poultry Science. 73, 1441–1447 3- Baker, D. H., Batal, A. B., Parr, T. M., Augspurger, N. R., and Parsons, C. M., (2002): Ideal ratio (relative to lysine) of tryptophan, threonine, isoleucine, and valine for chicks during the second and third weeks posthatch. Poultry Science. 81, 485–494 4- Bregendahl K., Shell J. L., Zimmerman D. R., (2002): Effect of low-protein diets on growth performance and body compostion of broiler chicks. Poultry Science. 81, 1156–1167 5- Cabel, M. C., Goodwin, T. L., and Waldroup, P. W., (1987): Reduction in abdominal fat content of broiler chickens by the addition of feather meal to finisher diets. Poultry Science. 66, 1644–1651 6- Carlile, I., (1984): Ammonia in poultry houses: A literature review. Poultry Science. 40, 99–113. 7- Donaldson, W. E., (1985): Lipogenesis and body fat in chicks: Effects of calorie: protein ratio and dietary fat. Poultry Science. 64, 1199–1204 8- Ferguson N. S., Gates J. L., Taraba A. H., Cantor A. J., Pescatore M. J., Burnhams D. J., (1998): The effect of dietary crude protein in growth, ammonia concentration, and litter composition in broilers. Poultry Science. 77, 1481–1487 9- Fritts, J. Si., Burnham, D. J., Waldroup, P. W., (2001): Relationship of dietary lysine level to the concentration of all essential amino acid in broiler diets. Poultry Science. 80, 1472–1479 10- Garcia A. R, Batal A. B., Baker D. H., (2006): Variations in the digestible lysine requirement of broiler chickens due to sex, performance parameters, rearing 11- environment and processing yield characteristics. Poultry Science. 85, 498-504
12- Gates, R. S., Taraba, J. L., Ferguson, N. S., and Turner, L. W., (1997): A technique for determining ammonia equilibrium and volatilization from broiler litter. Presented at the 1997 ASAE Annual International Meeting, Paper No.97-4074
13- Han, Y., and Baker, D. H., (1993): Effects of sex, heat stress, body weight and genetic strain on the lysine requirement of broiler chicks. Poultry Science. 72, 701–708
14- Hartung, J., and Phillips, V. R., (1994): Control of gaseous emissions from livestock buildings and manure storages. Journal of Agricultural Engineering Research. 57, 173–189
15- Holsheimer, J. P., and C. H. Veerkamp. 1992. Effect of dietary energy, protein, and lysine content on performance and yields of two strains of male broiler chicks. Poultry Science. 71, 872–879
16- Jacob, J. P., Blair, R. D., Bennett, C., Scott, T. A., and Newberry, R. C., (1994): The effect of dietary protein and amino acid levels during the grower phase on nitrogen excretion of broiler chickens. Proceedings of Canadian Animal Science Meetings, University of Saskatchewan, Saskatoon, SK, Canada. pp: 309
17- Kitai, K., and Arakawa, A., (1979): Effect of antibiotics and caprylohydrozamic acid on ammonia gas from chicken excreta. British Poultry Science. 20, 55–62
18- Maria, U. R ., (2003): Effect of dietary crude protein level on the lysine requirements of young broiler chickens. Canada, pp:143
19- Morris, T. R., Al-Azzawi K., Gous R. M., Simpson G. L., (1987): Effects of protein concentration on responses to dietary lysine by chicks. Poultry Science. 28, 185–195
20- Nakaue, H. S., Koelliker, J. K., and Pierson, M. L., (1981): Studies with clinoptilolite in poultry. 2. Effect of feeding broilers and the direct application of clinoptilolite (zeolite) on clean and re-used broiler litter on broiler performance and house environment. Poultry Science. 60, 1221
21- National Research Council., (1994): Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC
22- SAS Institute., (2004): SAS(r) User’s Guide. Statistics. Version 9.1 ed. SAS Institute Inc., Cary, NC
23- Sibbald, I. R., and Wolynetz, M. S., (1986): Effects of dietary lysine and feed intake on energy utilization and tissue synthesis by broiler chicks. Poultry Science. 65, 98–105
24- Smith, E. R., and Pesti, G. M., (1998): Influence of broiler strain cross and dietary protein on the performance of broilers. Poultry Science. 77, 276–281
25- Smith, E. R., Pesti, G. M., Bakalli, R. I., Ware, G. O., and Menten, J. F. M., (1998): Further studies on the influence of genotype and dietary protein on performance of broilers. Poultry Science. 77, 1678–1687
26- Sterling K. G., Pesti G. M., Bakalli R. I., (2003): performance of broiler chicks fed various levels of dietary lysine and crude protein. Poultry Science. 82, 1939–1947
27- Sterling K. G., Vedenov D. V., Pesti G. M., Bakalli R. I., (2005): Economically optimal dietary crude protein and lysine levels for starting broiler chicks. Poultry Science. 84, 29-36
28- Sterling K. G., Pesti G. M., Bakalli R. I., (2006): performance of different broiler genotype fed diet with varing levels of dietary crude protein and lysine. Poultry Science. 85, 1045-1054 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 51 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 42 |