تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,323 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,940 |
بررسی میزان آلودگی گوشتهای قرمز توزیع شده در شهر تبریز به یرسینیا انتروکولیتیکا | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 11، تیر 1389، صفحه 51-56 اصل مقاله (326.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
یرسینیا انتروکولیتیکا یکی از عوامل بیماریزای رودهای است که از طریق آب و مواد غذایی، به ویژه گوشت آلوده به انسان منتقل میشود. خوردن چنین گوشتی به صورت خام یا نیمه پز باعث ابتلای به بیماریهای مختلف میشود. هدف از این تحقیق بررسی فراوانی باکتری فوق در انواع گوشت قرمز موجود در شهر تبریز و مقایسه نسبت های آلودگی در میان آنها بود. بدین منظور 120 نمونه گوشت قرمز با روش نمونهبرداری تصادفی خریداری شد. گوشتها بر اساس پارامترهای بستهبندی و غیر بستهبندی، نحوه نگهداری و مدت زمان ماندگاری دستهبندی شدند. در روند کار آزمایشات میکروبی لازم شامل تغلیظ نمونه ها در شرایط سرما، کشت در محیط انتخابی ، جداسازی باکتری و تعیین جنس و گونه با تست های بیوشیمیایی و آنزیمی اختصاصی انجام گرفت. 3/13% از کل گوشت های مورد مطالعه آلوده به باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا بودند. آنالیز نتایج نشان دادند که اختلاف معنیداری در میزان فراوانی آلودگی مابین دستههای مختلف نمونهها وجود نداشت.میزان قابل توجهی از گوشت های قرمز آلوده به باکتری فوق بوده و چنانچه در حین پخت غذاهای گوشتی حرارت کافی اعمال نگردد، نگهداری بعدی غذا در یخچال فرصت لازم برای تکثیر باکتری را فراهم آورده و با توجه به نبودن علایم ظاهری فساد، سبب بروز گاستروانتریت و دیگر عوارض گوارشی در مصرف کنندگان می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
یرسینیا انتروکولیتیکا؛ گوشت قرمز؛ آلودگی؛ تبریز | ||
مراجع | ||
1- Abraham, A., Mac Rae. (1991): Isolation of Yersinia enterocolitica and related species from red meat and milk. J food Sci. 56, 1524-1526 2- Andersen, J.K., Sorensen, and R., Glensberg, M. (1991): Aspects of the epidemiology of Yersinia enterocolitica. Int, J Food Microbiol,. 13, 231-237. 3- Ansay, S.E., Dorrling, K.A., Kasper, C.W. (1999): Survival of Escherichia coli O157 in ground-beef patties during Storage at 2, -2, 15 and then -2°C. J Food Prot. 62, 1243-1247. 4- Belgin, S. (2004): The Presence of Yersinia enterocolitica and Other Yersinia Species in Ground Beef in Ayden, Turkey. Turk J Vet Anim Sci. 28, 489-495. 5- Bostan, K. (2001): Effects of cooking and cold storage on the survival of Campylobacter jejune in meat. Arch Lebensmittelhyg. 52, 28-30.
6- Chynoweth, R.W., Handson, J.A., and Thom, K. (1998): Aerobic growth and survival of Campylobacter jejune in food and stream water. Lett Appl Microbiol. 27, 341-344.
7- Cover, T.L., and Amber, R.C. (1989): Yersinia enterocolitica. The New England Journal of medicine. 321, 16–24.
8- Forbes, B.A., Sahm, D.F., and Waissfeld, A.S. (2002): Bailey & Scott’s Diagnostic Microbiology. 11th ed. Mosby USA. P, 365-377.
9- Fukushima, H., Saito, K., Tsubokura, M., Otsuki, K., and Kawaoka, Y. (1982): Isolation of Yersinia spp from bovine feces. J. Clin, Microbiol. 18, 981-982.
10- George, F., Brooks, K.C., Carroll, M.D., Ernest, J., Janet, S., Stephen, A., Morse, Jawetz, Melnick & Adelberg's. (2007): medical microbiology. 24th ed. McGraw-Hill Professional. p. 291-293.
11- Gourdon, F., Beytout, J., Reynaud, A., Romaszko, J.P., Perre, D., Theodore, P.h., and et al. (1999): Human and animal epidemic of Yersinia enterocolitica O: 9, Emerging Infectious Diseases. 5, 719-721.
12- Inoue, D., and Kurose, M. (1975): Isolation of Yersinia enterocolitica from cow’s intestinal contents and beef meat. Jap JvetSci. 37, 91
13- John H. (2006): The Classification and Identification of Bacteria of Medical Importance. The information released for use by students of the University of Leeds. Availablefrom:URL:http://www.bmb.leeds.ac.uk/mbiology/ug/ugteach/icu8/classification/head.html
14- Lake, R., Hudson, A., and Cressey, P. (2004): Yersinia enterocolitica in pork. New Zealand Food Safety Authority contract. Available from: URL: http://www.nzfsa.govt.nz/science/risk-profiles/yersinia-in-pork.pdf
15- Mahon, C.R., and Manuselis, G.M. (2000): Text book of Diagnostic Microbiology. 2nd ed. WBSaunders Company USA.P, 486-507
16- Moore, J.E., and Madden, R.H. (2000): Survival of campylobacter coli in porcine liver. Food Microbiol. 18, 1-10.
17- Nimfa, M.S. (1999): Seroepidemiological study on the occurrence of antibodies against Yersinia enterocolitica and Yersinia pseudo tuberculosis in urban and rural population of the Lubin region (Eastern Poland). Ann Agric Environ Med. 6, 57-61.
18- oltanedallal, M., Taromy, M., Golkar, F., Zolfagarian, K., Moeze Ardalan, S., Azimyerad, M., and et al. (2004): frequency of Yersinia enterocolitica in red meat and chicken’s of Tehran. Proceedings of the 13th Iranian congress on infectious diseases and tropical medicine. Dec.11-15, Tehran,
19- Parker, M.T. (1984): Principles of bacteriology, virology and immunity.7th ed. Vol 1. CIV Mosby Company. 365-375.
20- Sdre Bazaz, A., Navidpure, J., and Binesh, E. (1999): Isolation, Typing and frequency of Yersinia enterocolitica in brucellosis seropositive and seronagative cattle in Mashhad Abattoir. Scientific and research quarterly of Jahad Sazandegi. 43, 56-59.
21- Zowghi, E., and Ebadi, A. (1986): Isolation and identification of Yersinia enterocolitica serotype o9 in cattle in Iran. Arch Inst Razi. 37, 79-83. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 28 |