تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,696 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,459,964 |
بررسی بقایای آنتیبیوتیک در شیرهای خام سنندج | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 11، تیر 1389، صفحه 57-62 اصل مقاله (881.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
این طرح تحقیقاتی به منظور بررسی بقایای آنتیبیوتیک باقیمانده در شیرهای خام ارسالی به یک شرکت شیرولبنیات پاستوریزه در سنندج در تابستان 1387انجام گرفت. نمونهها مربوط به3 گروه مراکز جمعآوریشیر، گاوداریهای نیمهصنعتی و گاوداریهای صنعتی بود که تعداد آنها به ترتیب 7،1،و3بود. آزمایشبرایهرگروهدرتکرارهایمنظمیک هفتهایصورت گرفت. در کل برروی 167 نمونه با استفاده ازکیت کوپنآزمایش انجامشد. 103 نمونه یعنی 79/61% از لحاظ وجود آنتی بیوتیک منفی و64 نمونه یعنی 21/38% مثبت بود.تعداد نمونههادرگروههای 2،1و3 به ترتیب 61 ،9 و97 و تعداد نمونههای مثبت به ترتیب 2 ،1و61 یعنی 3/3% ،1 /11% و 9/62% بود. پس نتیجه گرفتهمیشود که بقایای آنتیبیوتیک در شیرهای دامداریهای صنعتی بیشتر از دو گروه دیگر بوده و این میزان در مورد گاوداریهای نیمهصنعتی بیشتر از گروه اول یعنی مراکز جمعآوریشیر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بقایا؛ آنتی بیوتیک؛ شیرخام؛ سنندج | ||
مراجع | ||
1- اف، هـ.. (1380): شیر و کیفیت آن. ترجمه کریم، گ. و دیانی دردشتی، ا. دانشگاه تهران. موسسه انتشارات چاپ. چاپ دوم. 1385. صفحات 48-35 2- حسنی طباطبایی، ع.، فیروزی، ر. (1384): بیماریهای باکتریاییدام. چاپ دوم.صفحات 45-49 ،51-49 3- رکنی، ن. (1375): اصول بهداشت موادغذایی. انتشارات دانشگاه تهران. چاپ دوم. صفحات:41-40 4- فرخنده، ع. (1377): روش های آزمایش شیر و فرآوردههای آن. دانشگاهتهران .جلد اول. چاپ چهارم. صفحات220-219،213-211 5- کوین، ا. (1379): دانستنیهای روز در ورم پستان گاو. ترجمه مجید، م.، تهران. آبیژ. چاپ اول.صفحه:149 6- مرتضوی، ع.، محسن، ق. و جوینده، ح.(1384): تکنولوژی شیر و فرآوردههای لبنی. مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد.چاپ پنجم. صفحات 25-19 7- وانامیکر، ب.، پتس ،ک. ال. (1384): فارماکولوژی جامعدامپزشکی. ترجمه فاطمی، ا. ،تهران. پرتو واقعه. چاپ اول.صفحات 11 – 9 ،331 - 314 8- هلروی، ر. ،پیترات، م. (1379): کنترل ورم پستان در گلههای گاو شیری. مترجمین وجگانی،م . قراگوزلو، ف. ،تهران. سپهر، نشر نیکخواه.چاپ اول. صفحات: 55-51
9- Amar Said Ahmad, m.m., Ibtisam El Zubier,e., Osman El Owni, m.a.o and Mohmed Kheir Ahamed, a. (2008): Assessment of Microbial Load and Antibiotic Residues in Raw Milk Supply in Khartoum State , Sudan.Reserch Jornal of Dairy Science 2(3):57 – 62 .
10- Fonseca, g.p., Cruz, a.g., Faria, j.a.f., Silv, r., Moura, m.r.l., and Carvalhol, m.j.(2009): Antibiotic residues in Brazilian UHT milk : a screening study Cient . Tecnol. Aliment., Campinas, 29 (2 2): 1-3, abr.-jun
11- Hozovoa, b., and Minarovicovoa, l.(2001): Verification of Suitibility Selected Detection Systems for Stimating Antibiotic Residues in goats milk. Czech j.food science.Vol 19 ,No. 6:207- 212
12- Khaskheli, m., Malikr, s., Arain, m.a., Soomro, a.h. and Arain, h.h. (2008):Detection Detection of ß - Lactam Antibiotic Residues in Market Milk. Pakistan Journal of Nutrition 7 (5): 682-685.
13- Ruegg, p.l. (2005):Relationship Between BulkTank Milk Somatic Cell Count and Antibiotic Residues. NMC Annual Meeting Proceedings.
14- Saltijeral, j., Cordova, a. and Velazquez, v. (2004): Antibiotic Residues in Raw Milk in Mexico City. International Society for Animal Hygiène - Saint-Malo .
15- Copan, WWW.Shreeadditives .com / HTML SITE / anti – Copantest – Singl.htm
16- Yamaki, m., Berruga, m., Althaus, m.i., Molina, r., and Molina, m.p. (2006): Screening of antibiotic residues in ewes' milk destined to cheese by a commercial microbiological inhibition assay. Food Additives and Contaminants, Volume 23, Number 7, July 2006 , pp. 660-667(8).
17- Yamaki, m., Berruga, m., Althausr, l., Molinam, p. and Molinaa, m.p. (2004): Occurrence of Antibiotic Residues in Milk from Manchega Ewe Dairy Farms. J. Dairy Sci. 87:3132–3137. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 54 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |