تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,403 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,977 |
بررسی ارتباط ژنA-FABP با صفات رشد و چربی لاشه در سویه طیور گوشتی آرین | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 12، مهر 1389، صفحه 17-26 اصل مقاله (1.91 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
هرچند انتخاب مرسوم بر اساس ارزشهای فنوتیپی در جوجههای گوشتی موجب بهبود در سرعت رشد و بازده تولید گوشت شده است، ولی انتخاب برای سرعت رشد و کیفیت گوشت، باعث افزایش نقایص فیزیولوژیکی در طیور گردیده است. بنابراین انتخاب بر اساس نشانگرهای مولکولی میتواند برای افزایش بازده انتخاب مناسب باشد. هدف از انجام این تحقیق، تعیین چند شکلی ژن A-FABP و بررسی ارتباط آن با صفات رشد و ترکیبات لاشه در سویه تجاری طیورگوشتی آرین میباشد. بدین منظور، از تعداد400 قطعه جوجه گوشتی مربوط به 4 خط پدری و مادری (A، B، CوD) نمونه خون تهیه شد و استخراج DNA از نمونهها صورت گرفت. بعد از استخراج DNA، نمونهها با استفاده از روش PCR-RFLPو آنزیم برشی TaqI شناسایی شدند. فراوانی ژنی و ژنوتیپی محاسبه شده برای جمعیت مورد مطالعه نشان داد که در هر 4 خط فراوانی آلل B بیشتر از آلل A می باشد. مقایسه میانگین حداقل مربعات ژنوتیپهای مختلف نشان داد که چند شکلی ژن A-FABPبا هیچ یک از صفات مورد مطالعه مثل وزن کل لاشه بدون محتویات شکمی، وزن پشت بدن و یا موارد دیگر ارتباط معنیداری ندارد. براساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر میتوان نتیجه گرفت که ژنA-FABP نمیتواند به عنوان ژن منتخب برای صفات رشد و ترکیبات لاشه در برنامههای اصلاح نژادی لاین طیور گوشتی ایرانی مورد استفاده قرارگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
A-FABP؛ صفات رشد؛ ترکیبات لاشه؛ چندشکلی؛ PCR-RFLP | ||
مراجع | ||
1- Barbara, F., Ryan, B., Joiner, L., Thomas, A. (1985): Minitab Handbook, 2nd ed. Duxbury. 2- Burt, D. W., Dey, B. R., Paton, I. R., Morrice, D. R., Law, A. S. (1995): The chicken transforming growth factor-beta 3 gene: genomic structure, transcriptional analysis, and chromosomal location. DNA Cell Biology. 14, 2:111-23. 3- Emara, M. G., Kim, H. (2003): Genetic markers and their application in poultry breeding. Poultry Science. 82:952–957. 4- Everts-van der Wind, A., Kata, S. R., Band, M. R., Rebeiz, M., Larkin, D. M., Everts, R. E. (2004): A 1463 gene cattle-human comparative map with anchor points defined by human genome sequence coordinates. Genome Research. 14: 1424–1437. 5- Falconer D. S., Mckay, T. F. C. (1996): Introduction to quantitative genetics. 4th ed. Longman Sel., Harlow, UK. 6- Glatz, J. F., Veerkamp, J. H. (1985): Intracellular fatty-acid binding proteins. International. Journal. Biochemical. 17:13–22.
7- Hudson, T. J., Church D. M., Greenaway, S., Nguyen, H., Cook, A., Oteen, R. G. (2001): A radiation hybrid map of mouse genes. Natuare Genetics. 29: 201–205.
8- Javanrouh, A., Bañabais, M. H., Esmaeilkhanian, S., Amirinia, C., Seyedabadi, H. R., Emrani, H. (2006): Optimization onsalting out method for DNA extraction from animal and poultry blood cells. The 57th Annual Meeting of the European Association for Animal Production. Antalya, Turkey.
9- Luo, G. F., Chen, J. L., Wen, J., Zhao, G. P., Zheng, M. Q ., Sun, S. D. (2006): Study of single nucleotide polymorphism of A-FABP gene and its association with fatness traits in chicken. Yi Chuan. 28,1:39-42.
10- Mercade, A., Perez-Enciso, M., Varona, L., Alves, E., Noguera, J. L., Sanchez, A., Folch, J. M. (2006): Adipocyte fatty-acid binding protein is closely associated to the porcine locus on FAT1chromosome 4. Journal of Animal Science. 84:2907-2913.
11- Prinsen, C. F. M., de Bruijn, D. R. H., Merkx, G. F. M., Veerkamp, J. H. (1997): Assignment of the human adipocyte fatty acid-binding protein gene (FABP4) to chromosome 8q21 using somatic cell hybrid and fluorescence in situ hybridization techniques. Genomics 40: 207–209.
12- Wang, Q., Li, H., Li, N., Gu, Z., Wang, Y. (2004): Cloning and characterization of chicken adipocyte fatty acid binding protein gene. Animal. Biotechnology. 15:121–132.
13- Wang, Q., Li, H., Li, N., Leng, L., Wang, Y., Tang, Z. (2006): Identification of single nucleotide polymorphism of adipocyte fatty Acid-Binding protein gene and Its association with fatness traits in the Chicken. Poultry Science. 85:429–434.
14- Ye, X., Avendano, S., Dekkers, J. C. M., Lamont, S. J. (2006): Association of Twelve Immune-Related Genes with Performance of Three Broiler Lines in Two Different Hygiene Environments. Poultry Science 85:1555–1569.
15- Zimmerman, A. W., Veerkamp, J. H. (2002): New insights into the structure and function of fatty acid-binding proteins. Cell. Molecular. Life Science. 59:1096–1116. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 52 |