تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,173 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,470,963 |
تأثیر جاذبهای غذایی (بتائین و متیونین) در جیره بر رشد و بازماندگی بچه میگوی سفید هندی ((Fenneropenaeus indicus | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 4، شماره 13، دی 1389، صفحه 63-71 اصل مقاله (408.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
تحقیق فوق در پائیز 1385 در ایستگاه تحقیقات بندرگاه وابسته به پژوهشکده میگوی بوشهر انجام شد، به منظور بررسی تاثیر مواد جاذب (بتائین و متیونین) بر رشد و بازماندگی میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus ) با ساخت هفت نوع جیره شامل جیره شاهد (بدون بتائین و متیونین)، جیرههای حاوی 5/0 و 5/1 درصد بتائین، 5/0 و 5/1 درصد متیونین، 5/0 و 5/1 درصد مخلوط بتائین و متیونین و غذای تجاری هوورراش، با سه تکرار به صورت طرح کاملا" تصادفی انجام پذیرفت. بچه میگوهای سفید هندی با میانگین وزن ( 05/0 ±95/0 گرم) به مدت 60 روز در مخازن 300 لیتری که با 200 لیتر آب پر شده بودند، با تراکم 15 قطعه در هر مخزن پرورش یافتند و شاخصهای رشد و بازماندگی بچه میگوهای تغذیه شده با جیرههای مختلف بررسی شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که نوع جیره بر شاخص FCR دارای اثر معنیدار بود (05/0 p< ). در بین جیره های ساخته شده بالاترین میانگین ضریب رشد ویژه (SGR )، کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR ) و کمترین شاخص قیمت در جیره حاوی 5/1 درصد متیونین بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده، جیره حاوی 5/1 درصد متیونین به عنوان مناسب ترین جیره حاوی مواد جاذب جهت تغذیه میگو معرفی می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی سفید هندی؛ Fenneropenaeus indicus؛ مواد جاذب؛ بتائین؛ متیونین؛ رشد؛ بازماندگی؛ SGR؛ FCR | ||
مراجع | ||
1- افشار مازندران، ن.، (1381): راهنمای عملی دارویی تغذیه و نهادههای غذایی و دارویی آبزیان در ایران، انتشارات نور بخش، 216 ص. 2- عابدیان، ع.، (1380): تاثیر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره بر توان تولید میگوی سفید هندی (Penaeus indicus Milne Edwards) در شوریهای متفاوت آب. رساله دکترای رشته شیلات- گرایش تکثیر و پرورش آبزیان. دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور. دانشگاه تربیت مدرس. 132 ص. 3- Adron, J.W. , Mackie, A.M., (1978): Studies on the chemical nature of feeding stimulants for rainbow trout, Salmo gairdneri Richarson. J. Fish Bio, 12: 303 -310. 4- Coman, G. J. , Sarac, H. Z. , Fielder, D. Thorne, M. , (1996): Evaluation of 4 crystalline amino acid, betaine and AMP as food attractant of the Giant Tiger Prawn (Penaeus monodon). Bio. – Phy. Vol. 113. pp.247-253.
5- Dy-Penaflorida, V. , Virtanen, E. , (1996): Growth, survival and feed 5 conversion of juvenile shrimp (Penaeus monodon) feed a betaine/amino acid additive. The Israeli of J. Aqu. Vol. 48. pp.3-9.
6- Fast, A. W. , Lester, L. J. , (1992): Marine shrimp culture: principles and practices. Elsevier Seience. p. 18.
7- Felix, N. , Sudharsan, M. , (2004): Effect of glycine betaine, a feed attractant affecting growth and feed conversion of juvenile freshwater prawn Macrobrachium rosenbergii. Aqu. Nut. Vol. 10. pp.193- 199.
8- Harpaz, S. , Kahan, D. , Galan, R. Moore, I. , (1987): Responses of freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii, to chemical attractants. Chen Ecol. Vol. 13. pp.1957 -1966.
9- Mackie, A. M. , Mitchella, A. I. , (1982): Further studies on the chemical control of the feeding behaviour in the Dover sole, Solea solea. Comp. Bio. Phy. , 73: 89 – 93.
10- Mackie, A.M. , Mitchella, A. I. , (1983): Studies on the chemical nature of feeding stimulants for the juvenile European eel, Anguilla anguilla ( L). J. Fish. Bio, 22 :425 - 430.
11- Meyer, S. P. , (1987): Aquaculture Feeds and chemo attractants. Aquaculture Infofish Marketing Digest, 87: 219-225.
12- Polat, A. , Beklevik, G., (2005):The importance of betaine and some attractive substances as fish feed add. http://www.google.com
13- Santiago, C.B. , (1996): Approches and design of fish nutrition experiments. Training course on fish nut. SEAFDEC.Philippines. Vol. 11. pp.1-7.
14- Ung, E. H. , Junilla, M. , (1989): Preliminary observations on the nutritional effects of a betaine / aminoacid mixture : survival, growth and food conversion of juvenile Penaeus monodon fed with FinnStim. Johore Bahru Malysia. Vol. 50. pp. 71 – 83. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 57 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 37 |