تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,702 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,459,973 |
بررسی اثرات سطوح مختلف گیاهان دارویی گزنه، پونه و کاکوتی بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 5، شماره 3 - شماره پیاپی 16، مهر 1390، صفحه 59-66 اصل مقاله (390.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات مخلوط های مختلف گیاهان دارویی گزنه، پونه و کاکوتی بر عملکرد، کیفیت لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون جوجههای گوشتی انجام گردید. در این آزمایش تعداد 240 قطعه جوجهی گوشتی سویهی راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 20 قطعه جوجه) از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل 1) شاهد (بدون استفاده از گیاهان دارویی 2) حاوی 1 درصد گیاه گزنه و 5/0 درصد از هر کدام از گیاهان دارویی پونه و کاکوتی 3) حاوی 1 درصد گیاه پونه و 5/0 درصد از هر یک از گیاهان دارویی گزنه و کاکوتی و 4) حاوی 1 در صد گیاه کاکوتی و 5/0 درصد از هر یک از گیاهان دارویی گزنه و پونه بودند. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از مخلوطهای مختلف گیاهان دارویی گزنه، پونه و کاکوتی دارای اثرات معنیداری بر عملکرد و صفات لاشهی جوجههای گوشتی میباشد (05/0>P). بالاترین مقدار افزایش وزن روزانه (32/46 گرم)، بالاترین درصد لاشه و سینه به ترتیب (72/72) و (67/33) و کمترین درصد چربی محوطهی بطنی (4/3) در گروه آزمایشی3 حاصل گردید. نتیجهگیری میشود که استفاده از مخلوط گیاهان دارویی فوق الذکرمطابق گروه آزمایشی 3 موجب بهبود عملکرد و صفات لاشه جوجههای گوشتی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه ی گوشتی؛ کیفیت لاشه؛ گیاهان دارویی؛ پارامترهای خونی | ||
مراجع | ||
1- رجحان، م. ص (1379): دارو و درمان گیاهی، انتشارات علوی. صفحات 30- 25 2- زرگری، ع (1381): گیاهان دارویی، جلد دوم، انتشارات دانشگاه تهران. صحهی 35-26. 3- ماهوتی، ل. رجائیان، ح، روغنی، ا (1386): مطالعه تأثیر گل گندم چمنزار در افزایش وزن جوجههای گوشتی. مجلهی دامپزشکی ایران 1 (3): صفحهی 119-114. 4- ولی زاده، م. مقدم، م (1373): طرحهای آزمایشی در علوم کشاورزی، جلد 1، انتشارات پیشتاز علم. صفحهی 100-75. 5- Akiba, Y., Matsumoto, T., (1982): Effects of dietary fibers on lipid metabolism in liver and adipose tissue in chicks. Journal of Nutrition. 112: 1577-1585.
6- Aritajat, S., Saenphet, K., Thaworn, V., Wutteraphol, S., (2008): Effects of selected herbal extracts on blood profiles on rats. Southeast Asian Journal Tropical Medicine Public Health. 9 (Supplemented 1).
7- Azeke, M., Evetc Ekpo, K., (2009): Egg yolk cholesterol lowering effects of garlic and tea. Journal of Medicinal Plant Research. 3, 12: 1113-1117.
8- Engber, G. R., Lauridsen, C., Jensen, S. K., Jakobsen., (1996): Inclusion of oxidized vegetable oil in broiler diets. Its influence on nutrient balance and on the antioxidative status of broilers. Poultry Science. 75, 8: 1003-1011.
9- Gülçin, I., Küfrevioğlu, K Ö.İ., Oktay, M., Büyükokuroğlu, M. E., (2004): Antioxidant, antimicrobial, antiulcer and analgesic activities of nettle (Uritica dioica L).).Journal of Ethnopharacology. 90: 205-215..
10- Jamroz, D., Wiliczkiewicz, A., Werteleckı, T., Orda, J., Sukorupinska, J., (2005): Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry Science. 46: 485-493.
11- Javed. M., Durrani, F. R., Hafeez, A., Khan, R., Ahmad, I., (2009): Extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. Arpn Journal of Agricultural and Biological Science. 4, 1: 115-121.
12- Lavinia, S., Dumitrescu, G., Drinceanu, D., Stef, D., (2009): The effect of medicinal plants and plant extracted oils on broiler duodenum morphology and immunological profile of broiler. Romanian Biotechnological Letters. 19, 9: 1906-1914.
13- SAS Institute. (2005): SAS Users guide: Statistics. Version 9.12. SAS Institute Inc., Cary, NC.
14- Sturkie, P. D., (1995): Avian physiologhy. (4th ed.). Springer Verlag. New York., pp: 115-270
15- Ipu, M. A., Akhtar, M. S., Anjumi, M. I., Raja, M. L., (2006): New dimension of medicinal plants as animal feed. Pakistan Veterinary Journal. 26, 3: 144-148.
16- Wallace, R. J., Artaud, L., Newbold, C. J., (1994): Influence of Yucca schidigera extract on ruminal ammonia concentrations and ruminal microorganisms. Applied Envirnment Microbiologhy 60: 1762-1767. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 54 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 27 |