تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,227 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,889 |
بهینهسازی اثرآنتیاکسیدانی عصاره اتانولی گیاه کنگر بر پایداری اکسایشی روغن سویا و مقایسه آن با آنتیاکسیدان سنتزی(BHT) | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 4، دی 1400، صفحه 25-34 اصل مقاله (570.3 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2021.683625 | ||
نویسندگان | ||
الهام آزادفر1؛ مریم ثابت قدم* 1؛ زهره بهرامی2؛ بیتا بیضایی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان، سبزوار، ایران | ||
2کارشناس صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران | ||
چکیده | ||
پایداری اکسیداتیو روغن ها و چربی ها تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند اکسیژن، نور، حرارت، یونهای فلزی و آنزیمها قرار می-گیرد و در نهایت فساد اکسیداتیو رخ میدهد. کاربرد آنتیاکسیدانهای سنتزی برای به تأخیر انداختن فساد اکسیداتیو، به دلیل احتمال سمیت و سرطانزایی، زیر سؤال قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، بهینهسازی اثر آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی گیاه کنگر بر پایداری اکسایشی روغن سویا و مقایسه آن با آنتیاکسیدان سنتزی(BHT) میباشد. در این مطالعه عصاره کنگر تحت تأثیر غلظت (300-100) پی پی ام، مدت زمان(24-72) ساعت و دماهای (55-35) درجه سانتیگراد استخراج گردید. پس از انجام آزمایشهای مختلف روی عصارههای حاصل بهترین شرایط استخراج برای عصارهها با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین و عصارهگیری در شرایط بهینه انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد. نتایج فرایند بهینهسازی نتایج حاصل از پایداری اکسایشی روغن، نشان داد؛ زمان 24ساعت و غلظت ppm 01 /100و دما 745/44درجه سانتیگراد تعیین گردید. نتایج نشان داد نمونه بهینه گیاه کنگر در پایداری روغن سویا طی مدت زمان نگهداری مؤثرتر از آنتیاکسیدان سنتزی (BHT ) عمل نموده است که به دلیل مقادیر بالاتر ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدان موجود در نمونه بهینه عصاره کنگر نسبت به آنتیاکسیدان سنتزی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کنگر؛ ترکیبات فنولی؛ پراکسید؛ سطح پاسخ؛ تیوباربیوتیک اسید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 290 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 284 |