تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,450,603 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,467,244 |
تاثیر نور ماوراء بنفش بر تولید رنگدانه و خصوصیات مورفولوژیکی قارچ موناسکوس پورپورئوس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 3، آذر 1400، صفحه 18-29 اصل مقاله (856.7 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2021.683632 | ||
نویسندگان | ||
آسیه پهلوانی نژاد1؛ مهشید جهادی* 2؛ نفیسه سادات نقوی3؛ محمد علی ضیاء4 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان،ایران. | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
3گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایرا | ||
4گروه علوم پایه، واحد اصقهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
توجه مصرفکنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنیهای طبیعی، اهیت نیاز به پژوهشهای در زمینه تولید رنگدانههای طبیعی بهویژه رنگدانههای میکروبی را دو چندان نموده است. از اینرو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپورئوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در زمانهای ( 20،30 ،45 ،60 ثانیه) و فواصل (20 ،30 ،35 سانتیمتر) به صورت تصادفی تیمار گردید. سپس تعداد شش کلنی مشکوک برای بررسی ویژگی مورفولوژیکی انتخاب شد و پس از آن تولید رنگدانه و رشد زیستتودهی آنها در حالت مایع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نور ماوراء بنفش موجب ایجاد تغییر مورفولوژیکی در قارچ موناسکوس پورپورئوس شد. تولید رنگدانه در نمونههای تیمارشده نسبت به سویه وحشی بهطور معناداری افزایش یافت (p | ||
کلیدواژهها | ||
موناسکوسپورپورئوس؛ رنگدانه؛ نور ماوراء بنفش؛ مورفولوژیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 247 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 182 |