تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,322 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,870 |
مطالعه ژنوتیپی و فنوتیپی مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایههای اسینتوباکتر بومانی جدا شده از کره و سرشیر سنتی در اصفهان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 9، شماره 1، فروردین 1401، صفحه 94-106 اصل مقاله (533.41 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2022.683636 | ||
نویسندگان | ||
نهال سلیمی1؛ محمد احمدی* 2؛ ابراهیم رحیمی3 | ||
1گروه بهداشت موادغذایی ، واحد آیت الله آملی ، دانشگاه آزاداسلامی ، آمل ، ایران | ||
2'گروه بهداشت موادغذایی ، واحد آیت الله آملی ، آمل ، ایران | ||
3گروه بهداشت مواد غذائی و بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
از بین 22 گونه ثبت شده در این گروه از باکتری ها، اسینتوباکتر بومانی فراوان ترین گونه ثبت شده در موارد عفونت های بالینی در انسان معرفی شده است. توانایی انتقال این باکتری از طریق برخی از انواع مواد غذایی خصوصاً شیر وفراورده های آن به انسان اهمیت زیادی دارد. در این مطالعه، به بررسی آلودگی 100 نمونه کره و سرشیر جمع آوری شده از نظر حضور اسینتوباکتر بومانی پرداخته شد و مقاومت باکتریایی و ژن های حدت در جدایه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در بین نمونههای سرشیرسنتی 2 درصد و در بین نمونههای کره سنتی 4 درصد آلوده به اسینتوباکتر بومانی مشاهده شد. در بررسی انجام پذیرفته در زمینه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سینتوباکتر بومانی، میزان شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی بر علیه آنتی بیوتیک های مروپنم، ایمی پنم، کلرامفنیکل، متی سیلین، کارباپنم و فوزیدیک اسید، صفر درصد گزارش گردید. بر اساس نتایج حاصل از الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی، اسینتوباکتر بومانی نسبت به آنتیبیوتیکهای دئوکسی سایکلین، سفوتاکسیم، کلرامفنیکل، ایمی پنم، کارباپنم، موپیروسین، متیسیلین، اسیدفوزیدیک و آمپیسیلین مقاوم بودند. فراوان ترین ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه اسینتوباکتر بومانی جدا شده tetA ، tetB ، dfrA1 ، aac(3)-IV ، sul1 ، cnf2،csgA، jurA، citm، blasHV، aadA1 و Aac3IV بودند. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که فراوان ترین ژنهای حدت ردیابی شده در سویه اسینتوباکتر بومانی جدا شده از انواع کره و سرشیر به ترتیبfimH ، papC، Pai و kpsmTII بودند. این مطالعه بیان میکند که فرآوردههای شیر خام موجود در بازار میتواند منبع اسینتوباکتر بومانی مقاوم به انواع آنتیبیوتیکها باشند و به انتشار ژنهای مقاومت از طریق زنجیرۀ غذایی کمک کند. بنابراین باید سطح بهداشت در جامعه افزایش پیدا کند و مصرف بی رویۀ آنتیبیوتیکها در دام و طیور بهصورت برنامۀ مدون به اجرا درآید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسینتوباکتر بومانی؛ سرشیرسنتی؛ کره سنتی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی؛ اصفهان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 422 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 361 |