تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,019 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,628,688 |
اثر استفاده از مخلوط پودر آویشن و سیر بر روی برخی صفات کیفی و فراسنجه های خونی مرغ تخمگذار | ||
دانش و پژوهش علوم دامی | ||
دوره 1400، شماره 1، مرداد 1400، صفحه 9-21 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد حیدری1؛ نیما ایلا* 2؛ مجید افشار3 | ||
11. گروه علوم دامی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران. | ||
2گروه علوم دامی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران. | ||
3مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
این پژوهش در دو آزمایش ارزیابی صفات کیفی و برخی فراسنجه های خونی روی 128 قطعه مرغ تخمگذار در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی متعادل با چهار تیمار و در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه طی 12هفته انجام گرفت شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/0 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 3- جیره با 1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 4- جیره با 5/1 درصد آویشن و 1 درصد سیر ، در جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا و در هر واحد آزمایشی تعداد 8 قطعه مرغ وجود داشت. پارامترهای مورد ارزیابی شامل صفات کیفی(وزن تخم مرغ ، ارتفاع سفیده غلیظ، درصد پوسته و ارتفاع زرده) و صفات خونی شامل مالون دی آلدئید، سوپر اکسید دیسموتاز، لیپو پروتئین سبک ، لیپو پروتئین خیلی سبک و و لبپو پروتئین سنگین بودند. بررسی نتایج برای صفات کیفی نشان داد که بین تیمارها از نظر ارتفاع سفیده و زرده اختلاف معنی داری وجود دارد(05/0>p) و این برتری تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد از هفته دهم آزمایش بیشتر شده است. در خصوص صفات خونی تیمار حاوی یک درصد آویشن برای صفات آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز، HDL برتری بسیار معنی دارینسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان داد(01/0>p)، میزان مالون دی آلدئید(شاخص اکسیداسون خون) در تیمارهای آزمایشی بطور معنی داری کاهش یافته و کمترین مقدار را در تیمار حاوی 1 درصد آویشن نشان داد(01/0>p). | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ سیر؛ صفات کیفی؛ پارامترهای خونی؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 198 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 195 |