تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,547,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,628,349 |
تاثیر مقادیر مختلف مولتی آنزیم بر تغییرات آنزیمهای کبدی و فاکتورهای عملکردی در ماهیان قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) پرواری | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 5، شماره 1، فروردین 1390، صفحه 49-56 اصل مقاله (334.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
آنزیمها کاتالیزورهای آلی هستند که میتوانند سبب آغاز و یا تسریع واکنشهای شیمیایی شده و یک یا چند نوع ترکیب آلی را به تولیدات آلی تبدیل نمایند. با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف مکمل مولتی آنزیم بر روی میزان تغییرات بیوشیمیایی آنزیم های کبدی و فاکتور های عملکردی در ماهیان قزلآلای رنگین کمان پرواری (5± 150 گرم)، چهار جیره غذایی متفاوت از لحاظ سطوح مختلف مکمل مولتی آنزیم برای ماهیان تنظیم و مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری در مورد نرخ بقای ماهی و ضریب تبدیل غذایی به صورت دورهای انجام شد. در پایان دورة پرورشی از هر گروه 50 قطعه ماهی و در کل 200 قطعه به طور تصادفی انتخاب و برخی از پارامتر های بیوشیمیایی کبد، مورد آزمایش قرار گرفت. در طی این بررسی مقدار ضریب تبدیل غذایی، میزان بقاء، وزن ماهیان (رشد مطلق) و طول کل ماهیان در گروه های تحت مطالعه در هیچکدام از مقاطع زمانی اندازهگیری شده معنی دار نبود. نتایج مقایسه میانگین داده های این آزمایش نشان داد که در گروه 5/1 کیلو گرم در تن میزان AST سرم کاهش معنیداری نسبت به تیمار 5/0 و 1 کیلوگرم در تن داشته است (05/0p<). در تیمار 5/0 کیلو گرم در تن، کاهش معنی داری در میزان ALT سرم در مقایسه با گروه شاهد داشته است (05/0p<). استفاده از مولتی آنزیم کاهش معنیداری از نظر سطوح مختلف LDH سرم در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد ایجاد نمود (05/0p<) و اختلاف معنی داری از نظر سطوح مختلف ALP در بین گروه های مختلف مشاهده نشد (05/0p>). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم، میتواند باعث کاهش مقادیر AST، ALT و LDH ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرواری شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مولتی آنزیم؛ ALT؛ AST؛ LDH؛ ALP؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
1- خواجه، غ. پیغان، ر. (1386): بررسی برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورش یافته در استخر های خاکی. مجله تحقیقات دامپزشکی. ، دوره 62 شماره 3، صفحه: 197-203. 2- مجابی، ع. نظیفی حبیب آبادی، س. صافی، ش. (1379): بیوشیمی درمانگاهی دامپزشکی. انتشارات نوربخش. صفحه: 385-393.
3- Brenden, R. A., Huiznga, H. W., (1986): Pathophysiology of experimental Aeromonas hydrophila infection in gold fish, carassius auratus. J. Fish Dis. 9: 163-167. 4- Cain, K. D. Garling, D. L., (1995): Pretreatment of soybean meal with phytase for salmonid diets to reduce phosphorus concentrations in hatchery effluents. Fish- Cul. 57:114-119. 5- Casillas, E., Myers, M. S., Rhodes, L. D., Mc Cain, B.B., (1986): Serum chemistry of diseased English sole, Parophrys vetulus, from polluted aveas of Puget Sound, Washington. J. Fish Dis.8:473-449. 6- Choct, M., Kocher, A., (2000): Use of enzymes in non-cereal grain feedstuffs. In: Proceedings, Twenty First World’s Poultry Congress, Montreal, Canada, August. 20-24. 7- Debnath, D., Pal, A. K., Sahu, N. P., Jain, K. K., Yengkokpam, S., Mukherjee, S. C., (2005): Effect of dietary microbial phytase supplementation on growth and nutrient digestibility of Pangasius pangasius (Hamilton) fingerlings. Aquacult. Res. 36:180-187. 8- Eya, J. C., Lovell, R. T., (1997): Net absorption of dietary phosphorus from various inorganic sources and effect of fungal phytase on net absorption of plant phosphorus by channel catfish. World Aquacul. Soc. 28: 386-391. 9- Farhangi, M. , Carter, C. G., (2007): Effect of enzyme supplementation to dehulled lupin-based diets on growth, feed efficiency, nutrient digestibility and carcass composition of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Aquacult. Res. 38:1274-1282. 10- Hastings, W. H., (1946): Enzyme supplements to poultry feeds. Poult. Sci. 25:584-586.
11- Horton, H. R., Moran, L. A., Ochs, R. S. Rawn, J. D., Srimgeour, K. G., (1996e): Properties of enzyme. Pages: 119-146. In: Principles of Biochemistry. Ed.2. J. Challice, C. Pratt, T.O. Quin, M. Ryan, D. Kirschner, and P. Corey, eds. Prentice-Hall Inc., Upper Saddle River, New Jersey.
12- Jackson, L. S., Li, M. H., Robinson, E. H., (1996): Use of microbial phytase in channel catfish (Ictalurus punctatus) diets to improve utilization of phytate phosphorus. World Aquac. Soc.27:297-302.
13- Jalali, B., (1995): Monogenean parasites of freshwater fishes in Iran. Thesis of Ph.D. Desertattion. Hungarian Academy of Science. Hungary. 59-60.
14- Lin, S., Mai, K. Tan, B., (2007): Effects of exogenous enzyme supplementation in diets on growth and feed utilization in tilapia, Oreochromis niloticus. Aureus. Aquacult. Res. 38:1645-1653.
15- 15)Li, M. H. Robinson, E. H., (1997): Microbial phytase can replace inorganic phosphorus supplements in channel catfish (Ictalurus punctatus) diets. World Aquac. Soc.28:402-406.
16- Moran, Jr. E. T., Mc Ginnis, J., (1968): Growth of chicks and turkey poults fed western barley and corn grain-based rations: effects of autoclaving on supplemental enzyme requirement and asymmetry of antibiotic response between grains. Poult. Sci. 47:152-158.
17- Odetallah, N. H., Wang, J. J., Garlich, J.D., Shih, J. C. H., (2003): Keratinase in starter diets improves growth of broiler chicks. Poult. Sci. 82:664-670.
18- Petterson, D. Aman, P., (1989): Enzyme supplementation of a poultry diet containing rye and wheat. Br. J. Nutr. 62:139-149.
19- Preston, C. M., Mc Cracken, K. J., Bedford, M. R. (2001): Effect of eheat content, fat source and enzyme supplementation on diet metabolisability and performance . Br. Poult. Sci. 42:625-632.
20- Rhulka, J., (2002): Aeromonas causes sever skin lesions in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): Clin. Pathol., haematol. and biochemistry. Acta. Vet. BRNO. 71:351-360.
21- Rhulka, J., (2003): Haematological analysis in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) affected by viral haemorrhagic septicemia (VHS). Dis. Aguat. Org. 56: 185-193.
22- Ritz, C. W., Hulet, R. M. Self, B. B., Denbow, D. M., (1995): Growth and intestinal morphology of male turkeys as influenced by dietary supplementation of amylase and xylanase. Poult. Sci. 74:1329-1334.
23- Rodehutscord, M. Pfeffer, E., (1995): Effects of supplemental microbial phytase on phosphorus digestibility and utilization in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Water Science Technology. 31:143-147.
24- Santos, J., Ferket, P. R., Grime, J. L., Edens, F. W., (2004): Dietary supplementation of endoxylanase and phospholipase for turkeys fed wheat-based rations. Int. J. Poult. 3:20-32.
25- Schaible, P. J. (1970): Anatomy and physiology. Pages: 71-90. In:Poultry: Feeds and Nutrition. P. J. Schaible, ed. The Avi Publishing Company, Inc., Westport, Connecticut.
26- Trall, M. A., Alan, A., Campbell, T., (2004): Veterinary hematology and clinical chemistry. Lippicot Williams & Wikins. England. 499-503.
27- Vielma, J., Makinen, T., Ekholm, P., Koskela, J., (2000): Influence of dietary soy and phytase levels on performance and body composition of large rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and algal availability of phosphorus load. Aqua. 183:349-362.
28- Yildirim, Y.B., Turan, F., (2010): Effects of Exogenous Enzyme Supplementation in Diets on Growth and Feed Utilization in African Catfish, Clarias gariepinus. J. Animal Vet. Adv. 2:327-331. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 58 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 21 |