تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,520 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,325 |
اثر افزودن ویتامین E به جیره مرغ مادر بر کیفیت تخم مرغ قابل جوجهکشی در زمان ذخیره | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 6، شماره 1 - شماره پیاپی 17، فروردین 1391، صفحه 25-32 اصل مقاله (880.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در یک طرح کاملاً تصادفی، اثر ویتامین E اضافی در جیرة مرغ مادر گوشتی آرین بر کیفیت داخلی تخممرغ (هاو) قابل جوجه کشی در زمان ذخیره مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 280 قطعه مرغ مادر و 28 قطعه خروس به صورت تصادفی در 28 واحد آزمایشی توزیع شدند. هفت سطح ویتامین E (0، 20، 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بینالمللی در کیلوگرم جیرة) به عنوان هفت تیمار آزمایشی از هفته 27 تا 35 درنظر گرفته شد. معیارهای کیفیت تخم مرغ در هفته های 31 و 35 و تا 14 روز پس از ذخیره در آن هفته ها، اندازه گیری شدند. جیرههای آزمایشی تأثیر معنی داری (05/0≥P) بر شاخص های کیفیت تخم مرغ تازه و ذخیره شده در هفته 31 نداشتند. فقط در هفته 35، مرغهایی که سطوح بالاتر از 40 واحد بینالمللی ویتامین E در کیلوگرم جیره را دریافت کردند، تخم مرغهای تازه شان، واحد «هاو» بیشتری (05/0≥P) نسبت به گروه شاهد داشتند (به ترتیب 21/92، 89/93، 25/93، 61/94 و 09/93 در مقابل 06/87). یک هفته پس از ذخیره (هفته 35)، مرغهایی که سطوح 60 و 120 واحد بینالمللی ویتامین E در کیلوگرم جیره را دریافت کردند، تخم مرغ هایشان، واحد هاو بیشتری (05/0≥P) نسبت به گروه شاهد داشتند (به ترتیب 81/84، 23/85، در مقابل 39/75). دو هفته پس از ذخیره (هفته 35)، فقط مرغهایی که سطح 60 واحد بینالمللی ویتامین E در کیلوگرم جیره را دریافت کردند، تخم مرغهایشان، واحد «هاو» بیشتری (05/0≥P) نسبت به گروه شاهد داشت (به ترتیب 52/74 در مقابل 50/67). بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد که سطوح بالای ویتامین E در جیرهی مرغهای مادر گوشتی مسن تر می تواند موجب بهبود کیفیت درونی تخم مرغ های قابل جوجه کشی در زمان ذخیره شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ویتامین E؛ جیره مرغ مادر گوشتی؛ کیفیت تخم مرغ؛ کیفیت داخلی تخممرغ | ||
مراجع | ||
1- پوررضا، ج.(1374): اصول علمی و عملی پرورش طیور، چاپ دوم. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان، شماره 59-2، صفحه: 140-122. 2- راهنمای مدیریت پرورش مرغ مادر آرین (1381): مرکز پشتیبانی طیور کشور (وزارت جهاد کشاورزی). 3- Eisen, E. J., Bohren, B. B., McKean, H. E., (1962): The haugh unit as a measure of egg albumen quality. Poultry Science 41:1461-1468. 4- Frigg, M., Whitehead, C. C., Weber, S., (1992): Absence of effects of dietary α-tocopherol on egg pigmentation. British. Poultry Science. 33:247-353.
5- Grobas, S., Mendez, J., De Blas, C., Mateos, G. G., (1997): Influence of dietary vitamins E and A on performance, egg quality and α-tocopherol content of yolks. Poultry Science 76 (Suppl. 1): 371 (abstract).
6- Hossain, S. M., Barreto, S. L., Bertechini, A. G., Rios, A. M., Silva, C. G., (1998): Influence of dietary vitamin E level on egg production of broiler breeders, and on the growth and immune response of progeny in comparison with the progeny from eggs injected with vitamin E. Animal Feed Science Technology 73:307-317.
7- Leeson, S., Summers, J. D., (2000): Broiler Breeder Production. 1th ed. Nottingham University Press.
8- National Research Council., (1994): Nutrient requirement of poultry. 9th rev. ed., National Academy Press, Washington, DC.
9- Pappas, A. C., Acamovic, T., Sparks, N. H. C., Surai, P. F., McDevitt, R. M., (2005): Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on egg quality during storage. Poultry Sciense 84: 865-874.
10- Puthpongsiriporn, U., Scheideler, S. E., Sell, J. L., Beck, M. M., (2001): Effects of vitamin E and C supplementation on performance, in vitro lymphocyte proliferation, and antioxidant status of laying hens during heat stress. Poultry Science 80:1190-1200.
11- SAS Institute., (1996): The SAS system for windows, version 6.12. SAS Institute Inc., Cary, NC.
12- Scheideler, S. E., Froning, G. W., (1996): The combined influence of dietary flaxseed variety, level, form, and storage conditions on egg production and composition among vitamin E-supplemented hens. Poultry Science 75: 1221-1226.
13- Tengerdy, R. P., Nockels. C. F., (1973): The effect of vitamin E on egg production, hatchability and humoral immune response of chickens. Poultry Science 52:778-783. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 37 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 31 |