تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,454,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,469,495 |
اثرات استفاده از آب پنیر بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغهای بومی با تنش سرمایی | ||
پژوهش های بالینی و آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 18، تیر 1391، صفحه 47-52 اصل مقاله (662.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
با سرد شدن هوا در فصل زمستان و با وجود محدودیت های دمایی، تولید تخم مرغ در مناطق روستایی و سایر مرغداریهایی که در تأمین دمای مطلوب با مشکل مواجه هستند؛ از نظر کیفی و کمی کاهش مییابد. آب پنیر ارزش غذایی و پربیوتیکی دارد مهمترین اولویت این تحقیق، تعیین میزان اثر بخشی آب پنیر بر افزایش تخمگذاری مرغهای بومی در فصل زمستان و تنشهای سرمایی می باشد.در این تحقیق از 90 قطعه مرغ بومی تخمگذار در سن 38 هفتگی طی مدت 30 روز استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار ( 9 قفس10 تایی ) انجام شد. تیمارهای آزمایشی به ترتیب عبارت بودند از: 1- گروه اول (شاهد) که در کل دورهی آزمایش جیرهی پایه ( بر اساس ذرت و کنجالهی سویا ) دریافت کردند و در دمای12-8 درجهی سانتیگراد نگهداری شدند؛ 2- گروه دوم در کل دورهی آزمایش جیرهی پایه دریافت کردند و در دمای20-16 درجهی سانتیگراد نگهداری شدند؛ 3- گروه سوم در کل دورهی آزمایش جیره پایه به همراه محلول آب پنیر 5% دریافت کردند و در دمایی مشابه گروه شاهد نگهداری شدند. در ادامه بعد از گذشت 10 روز از اجرای تیمار های مربوطه، تعداد تخم مرغ ها و بعضی از شاخص های کیفی آن در هر گروه اندازه گیری و آنالیز گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن است که میزان تخم گذاری در گروه های دوم و سوم به ترتیب 60% و50% افزایش یافت. تخم مرغهای گروه 3 در مقایسه با گروه 2 از نظر کیفیت بطور کلی بهتر بوده و رابطه معنی داری را ایجاد کرده بود (05/0 > P). پس میتوان با اضافه کردن آب پنیر به جیره غذایی مرغان تخم گذار، مقداری از خسارتهای ناشی از تنش سرمایی در کاهش تولید تخم مرغ را جبران نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آب پنیر؛ تخم مرغ؛ پروبیوتیکی؛ تنش سرمایی | ||
مراجع | ||
1- Barteczko, J. (1997) :The alternative in vitro method for estimation of fermentation processes in broilers. Zesz. Nauk. Przegl. Hod. 32: 217–223. 2- Bilgili, SF. Moran, ET. (1990): Influence of whey and probiotic supplemented withdrawal feed on the retention of salmonella incubated into marked age broiler. Polut. Sci. 69(10): 1670-1674. 3- Brisbin, JT. Zhou, H. Gong J, Sabour P, Akbari MR, Haghighi HR,Yu H, Clarke A, Sarson AJ, Sharif S. (2008): Gene expression profiling of chicken lymphoid cells after treatment with Lactobacillus acidophilus cellular components. Dev. Comp. Immunol. 32: 563-574. 4- Dalloul, RA. Lillehoj HS, Tamim NM, Shellem TA, Doerr JA. (2005): Induction of local protective immunity to Eimeria acervulina by a Lactobacillus-based probiotic. Comp. Immun. Microbiol. Infect. Dis. 28: 351-361. 5- Francis, C. Janky DM, Arafa AS, Harms RH. (1978): Interrelationship of Lactobacillus and zinc bacitracin in diets of turkey poults. Poult. Sci. 57: 1687-1689. 6- Gomez Gil, B. Roque, A. Turnbull JF. (2000): The use and selection of probiotic bacteria for use in the larval aquatic organism. Aquaculture. 191: 259-270. 7- Griggs, JP. Jacob, JP. (2005): Alternatives to antibiotics for organic poultry production. J. Appl. Poult.Res. 14: 750-756. 8- Kermanshahi, H. Rostami, H. (2006): Influence of supplemental dried whey on broiler performance and cecal flora. International Journal of Poultry Science. 5(6): 538-543.
9- Kurtoglu, V. kurtoglu F, Seker E, Coskun B, Balevi T, Polat ES. (2004): Effect of probiotic supplementation on laying hen diets on yield performance and serum and egg yolk cholesterol. In: Food Additives & Contaminants. 21(9): 817–823.
10- Lutful Kabir, SM.( 2009):The role of probiotics in the poultry industry. Int. J. Mol. Sci10: 3531-3546.
11- Nahaston, SN. Nakaue HS, Mirosh LW. (1992): Effect of direct-fed microbials on nutrient retention and production parameters of laying pullets. Poult. Sci. 71:111.
12- Nava, GM. Bielke LR, Callaway TR, Castaneda MP. (2005): Probiotic alternatives to reduce gastrointestinal infections. Animal Health Res. Rev. 6: 105-118.
13- Panda, AK. Reddy MR, Rama RA, Praharah NK. (2003): Production performance, serum/yolk cholesterol and immune competence of white leghorn layers as influenced by dietary supplementation with probiotic. In: Trop Anim Health Prod. 35(1): 85-94.
14- Pourreza, J. Alipour MM. (2004): Effect of whey in drinking on the performance of broiler chicken. J. Sci. Technol. Agric. Natur. Resour. 7(4): 167.
15- Schingoethe, DJ. (1976): Whey utilization in animal feeding: a summary and evaluation. J. Dairy Sci. 59: 556–570
16- Schutte, JB. Smink, W. (1998):Requirement of the laying hen for apparent faecal digestible lysine. Poul. Sci. In press.
17- Shariatmadari, F. Forbes, JM. (2005): Performance of broiler chickens given whey in the food and/or drinking water. Br. Poult. Sci. 46(4): 498–505.
18- Tellez, G. Dean, CE. Corrier DE, Deloach, Jr. Laeger L, Harris BM. (1993): Effect of dietary lactose on cecal morphology, pH, organic acids and salmonella emeritidis organ invasion in leghorn chickens. Poult. Sci. 72: 636-642.
19- Tortuero, F. Fernandez E. (1995): Effect of inclusion of microbial culture in barley-based diets fed to laying hens. Anim. Feed. Sci. Tec. 53: 255-265.
20- Trafalska, E. Grzybowska K. (2004): Probiotics-An alternative for antibiotics? Wiad Lek. 57: 491-498.
21- Watkins, BA. Miller BF, Neil DH. (1982): In vivo effects of Lactobacillus acidophilus against pathogenic Escherichia coli in gnotobiotic chicks. Poult. Sci. 61: 1298-1308.
22- Yoruk, M A. Gul M, Hayirl A, Macit M. (2004): The effects of supplementation of humate and probiotic on egg production and quality parameters during the late laying period in hens. In: Poultry Science. 83: 84-88. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 26 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |