تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,974 |
مدلسازی فرایند پخت در حین استخراج روغن از جوانه ذرت با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
دوره 14، 2(تابستان) - شماره پیاپی 52، تیر 1401، صفحه 81-91 اصل مقاله (353.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2021.684134 | ||
نویسندگان | ||
ابولفضل بوژمهرانی* 1؛ محسن وظیفه دوست2؛ بهاره حاجی رستملو2 | ||
1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق به منظور مدلسازی فرایند استخراج روغن از جوانه ذرت در مقیاس صنعتی از 3 سطح دمای پخت (80، 85 و 90 درجه سانتیگراد) و سه سطح رطوبت دانه های خروجی از دیگ پخت (3، 5/3 و 4 درصد) استفاده گردید و میزان لرد و اسیدیته روغن، میزان روغن، پروتئین و رطوبت کنجاله مورد بررسی قرار گرفت. جهت پیشبینی روند تغییرات از ابزارشبکههای عصبی مصنوعی در نرمافزار متلب استفاده شد. با بررسی شبکههای مختلف شبکهی پسانتشار پیشخور با توپولوژیهای2-6-5 با ضریب همبستگی بیشتر از 984/0 و میانگین مربعات خطای کمتر از 003/0 و با بکارگیری تابع فعالسازی تانژانت سیگموئید هیپربولیکی، الگوی یادگیری لونبرگ– مارکوات و چرخه یادگیری 1000 به عنوان بهترین مدل عصبی مشخص گردید. نتایج حاصل از مدلهای بهینهی انتخاب شده نیز ارزیابی گردید و این مدلها با ضرایب همبستگی بالا )بیش از 953/0( قادر به پیشبینی روند تغییرات بودند. از طرفی نتایج نشان داد که مدلهای بهدست آمده در این مطالعه بیشترین دقت را در پیشبینی میزان رطوبت کنجاله داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
جوانه ذرت؛ روغن کشی؛ مدلسازی؛ دیگ پخت | ||
مراجع | ||
Optimizing the extraction process of sesame seed’s oil using response surface method on the industrial scale. Industrial Crops and Products, 58, 160–165.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 131 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 137 |